FoodisGood

חיפוש

בניצה – מאפה פילו וגבינה בלקני

מתכון קלאסי לבניצה – המאפה הבלקני המהמם הזה הוא אחד מהטעימים ביותר שיש. שבלול עלי פילו במלית עסיסית של יוגורט וגבינה. והכי כי שזה באמת קל להכנה (ונראה סופר מרשים).

מצרכים

לבצק הבניצה:

  • חבילת דפי בצק פילו
  • כף שמן זית
  • 1/3 כוס מי סודה לזיגוג (לא חובה)

למליות יוגורט וגבינה:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 ביצים (L)
  • 2 כוסות – יוגורט
  • 1 וחצי כוס גבינת פטה מלוחה ומפוררת
  • 1/3 כוס – קמח
  • ½ כפית – סודה לשתייה
  • 1 אריזת בצק פילו
  • 1 כוס – חמאה מומסת (לא מלוחה)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות 
  2. בקערה גדולה מערבבים ביצים עם יוגורט עד לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים גבינת פטה, קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח (אם רוצים) ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם חמאה מומסת.
  5. מכינים את התבנית להנחת הבניצה: משתמשים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26, מניחים עליה נייר אפייה ומשמנים עם כף משמן הזית בצורה אחידה.
  6. מאבקים קלות את משטח העבודה עם קמח, מגלגלים עליו עלה פילו ומברישים בעדינות את כל פני העלה עם תערובת החמאה ושמן הזית.
  7. לוקחים 3 כפיות מתערובת המלית ומסדרים בשורה דקה לאורך הצד הקצר של מלבן הבצק.
  8. מגלגלים צפוף את המלבן עד לקצה השני – בעצם יוצרים מהבצק גליל ארוך.
  9. לאחר יצירת הגליל – מגלגלים אותו לשבלול ומניחים במרכז התבנית כאשר תפר החיבור מונח מטה.
  10. ממשיכים לעלה הבצק הבא – משמנים – ממלאים במלית ומגלגלים לגליל – מניחים אותו צמוד וסביב השבלול שברכז, וכך ממשיכים עם כל עלי הפילו עד שנגמר המקום בתבנית או שנגמרים עלי הבצק.
  11. מורחים מעל לבניצה המסודרת בתבנית את תערובת החמאה שנותרה ועם מעט ממי הסודה, אפשר גם לפזר שומשום או קצח אם רוצים.
  12. אופים בתנור החם עד שהבניצה מזהיב, בין 45-55 דקות.
  13. מגישים חם.
דילוג לתוכן