מתכון קלאסי לבניצה – המאפה הבלקני המהמם הזה הוא אחד מהטעימים ביותר שיש. שבלול עלי פילו במלית עסיסית של יוגורט וגבינה. והכי כי שזה באמת קל להכנה (ונראה סופר מרשים).
מצרכים
לבצק הבניצה:
- חבילת דפי בצק פילו
- כף שמן זית
- 1/3 כוס מי סודה לזיגוג (לא חובה)
למליות יוגורט וגבינה:
- ¼ כוס שמן זית
- 3 ביצים (L)
- 2 כוסות – יוגורט
- 1 וחצי כוס גבינת פטה מלוחה ומפוררת
- 1/3 כוס – קמח
- ½ כפית – סודה לשתייה
- 1 אריזת בצק פילו
- 1 כוס – חמאה מומסת (לא מלוחה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- בקערה גדולה מערבבים ביצים עם יוגורט עד לבלילה אחידה.
- מוסיפים גבינת פטה, קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח (אם רוצים) ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם חמאה מומסת.
- מכינים את התבנית להנחת הבניצה: משתמשים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26, מניחים עליה נייר אפייה ומשמנים עם כף משמן הזית בצורה אחידה.
- מאבקים קלות את משטח העבודה עם קמח, מגלגלים עליו עלה פילו ומברישים בעדינות את כל פני העלה עם תערובת החמאה ושמן הזית.
- לוקחים 3 כפיות מתערובת המלית ומסדרים בשורה דקה לאורך הצד הקצר של מלבן הבצק.
- מגלגלים צפוף את המלבן עד לקצה השני – בעצם יוצרים מהבצק גליל ארוך.
- לאחר יצירת הגליל – מגלגלים אותו לשבלול ומניחים במרכז התבנית כאשר תפר החיבור מונח מטה.
- ממשיכים לעלה הבצק הבא – משמנים – ממלאים במלית ומגלגלים לגליל – מניחים אותו צמוד וסביב השבלול שברכז, וכך ממשיכים עם כל עלי הפילו עד שנגמר המקום בתבנית או שנגמרים עלי הבצק.
- מורחים מעל לבניצה המסודרת בתבנית את תערובת החמאה שנותרה ועם מעט ממי הסודה, אפשר גם לפזר שומשום או קצח אם רוצים.
- אופים בתנור החם עד שהבניצה מזהיב, בין 45-55 דקות.
- מגישים חם.