FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת תותים בקצפת קלאסית, חגיגית וקלה להכנה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
את עוגת התותים בקצפת כולנו זוכרים עוד מהילדות. העוגה הזאת כל-כך טעימה וקלה להכנה ובו בזמן מאוד חגיגית ואהובה על כולם. בשונה מקצפת רגילה, הקצפת של העוגה היא כבדה ועשירה יותר ומשלבת גם גבינה.

מתכון לעוגת תותים וקצפת

מצרכים:

לעוגת הטורט:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים M
  • 200 גרם קמח תופח (ועוד קצת לקימוח)

לקצפת:

  • גביע שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 גביע גבינה לבנה או יוגורט יווני

לתותים:

  • 1/2 סלסילת תותים טריים, שטופים
  • 1 כף סוכר

הוראות הכנה:

להכנת התותים:

  1. חוצים כל תות לשניים או פורסים לפרוסות דקות, מערבבים בקערה עם הסוכר, מכסים ומניחים במקרר להתרככות עד שנשתמש בהם.

להכנת עוגת הטורט:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מקציפים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל כ-4 דקות.
  3. מוסיפים למיקסר ביצים, בזו אחר זו, תוך כדי ערבול במהירות איטית ומקציפים לקציפה תפוחה.
  4. מקפלים פנימה את הקמח רק עד שהוא נטמע בבלילת העוגה.
  5. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית קפיצית 26 משומנת ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה קלה של העוגה.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים למעמד הגשה.

להכנת קצפת הגבינה:

  1. מקציפים יחדיו שמנת מתוקה עם סוכר, חלב, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.
  2. מורידים את המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים גבינה לבנה וממשיכים לערבל במשך 2 דקות.

להרכבת העוגה:

  1. את הקצפת מזלפים מעל לעוגת הטורט או מרוחים אותה בעזרת מרית.
  2. מעל לקצפת מסדרים את התותים בתפזורת או רק בקצוות העוגה.
  3. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות קלאסיות נהדרות:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email