את עוגת התותים בקצפת כולנו זוכרים עוד מהילדות. העוגה הזאת כל-כך טעימה וקלה להכנה ובו בזמן מאוד חגיגית ואהובה על כולם. בשונה מקצפת רגילה, הקצפת של העוגה היא כבדה ועשירה יותר ומשלבת גם גבינה.
מתכון לעוגת תותים וקצפת
מצרכים:
לעוגת הטורט:
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 200 גרם אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 4 ביצים M
- 200 גרם קמח תופח (ועוד קצת לקימוח)
לקצפת:
- גביע שמנת מתוקה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כוס חלב
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 גביע גבינה לבנה או יוגורט יווני
לתותים:
- 1/2 סלסילת תותים טריים, שטופים
- 1 כף סוכר
הוראות הכנה:
להכנת התותים:
- חוצים כל תות לשניים או פורסים לפרוסות דקות, מערבבים בקערה עם הסוכר, מכסים ומניחים במקרר להתרככות עד שנשתמש בהם.
להכנת עוגת הטורט:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערת המיקסר מקציפים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל כ-4 דקות.
- מוסיפים למיקסר ביצים, בזו אחר זו, תוך כדי ערבול במהירות איטית ומקציפים לקציפה תפוחה.
- מקפלים פנימה את הקמח רק עד שהוא נטמע בבלילת העוגה.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית קפיצית 26 משומנת ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה קלה של העוגה.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים למעמד הגשה.
להכנת קצפת הגבינה:
- מקציפים יחדיו שמנת מתוקה עם סוכר, חלב, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.
- מורידים את המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים גבינה לבנה וממשיכים לערבל במשך 2 דקות.
להרכבת העוגה:
- את הקצפת מזלפים מעל לעוגת הטורט או מרוחים אותה בעזרת מרית.
- מעל לקצפת מסדרים את התותים בתפזורת או רק בקצוות העוגה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
בתאבון!