FoodisGood

8 עוגיות שאפשר להכין מ-3 מרכיבים בלבד

את עוגיות הנוטלה המדהימות שסחפו את הרשת כולנו כבר מכירים. מדובר בעוגיות מ-3 מרכיבים בלבד, כל-כך קלות ומהירות הכנה שכל אחד יכול להכין. אישית? אנחנו התאהבנו בהן! לא מכירים? הגיע הזמן שתכירו! מתכון לעוגיות 144

8 מתכוני עוגיות מ-3 מרכיבים

אחרי שמצאנו את עצמנו מכינים פעם אחר פעם את העוגיות הללו ומחדשים את המלאי בכל הזדמנות, החלטנו שהגיע הזמן לגוון! לא בכמות המצרכים כמובן – אלא בטעם העוגיות. לכן, אספנו 6 מתכוני עוגיות מ-3 מרכיבים בלבד שכיף להכין והרבה יותר כיף לאכול :)

1. עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים משלושה מצרכים | תמונה: shutterstock
עוגיות חמאת בוטנים משלושה מצרכים | תמונה: shutterstock
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים

איך מכינים? מקציפים יחדיו את הביצים והסוכר, מערבבים עם חמאת בוטנים עד לאיחוד, יוצרים כדורים בגודל שווה, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומשטחים מעט כל כדור. אופים על חום של 180 מעלות במשך 8-11 דקות, מצננים 5 דקות ומוכן!

לגרסה המושקעת: סנדוויץ' חמאת בוטנים במילוי קרם בוטנים מענג


2. עוגיות קינמון ובננה

  • 2 בננות מעוכות
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1/2 כפית קינמון

איך מכינים? מחממים תנור ל-170 מעלות, מערבבים את הבננות עם הקוקוס והקינמון, טועמים ומסיפים סוכר אם רוצים בכך. יוצרים עיגולים קטנים מבלילת העוגיות, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומועכים מעט עם מזלג. אופים 20 דקות על 170 מעלות וטורפים.

לגרסה המושקעת: עוגיות אוזני פיל כמו של פעם


3. עוגיות קרמשניט מדליקות

עוגיות קרמשניט מ-3 מצרכים | תמונה: אורה ארוב.
עוגיות קרמשניט מ-3 מצרכים | תמונה: אורה ארגוב.

את עוגיות הקרמשניט המדליקות של אורה כל אחד יכול להכין! מדובר בעוגיות קלות וטעימות במיוחד שמכינים מעיגולי בצק עלים. 3 מצרכים עיקריים + מים וסוכר ויש לכם עוגיות קרמשניט מושלמות לאירוח! למתכון: עוגיות קרמשניט קלות.


4. עוגיות שיבולת שועל בריאות

  • 2 בננות מעוכות
  • 1 כוס שבבי שיבולת שועל
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

איך מכינים? בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי העוגיות (אפשר אפילו לוותר על האגוזים). יוצרים כדורים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומועכים מעט כל כדור. אופים על 180 מעלות במשך 15 דקות בלבד.

לגרסה המושקעת: עוגיות שיבולת שועל, חמוציות וכל טוב


5. עוגיות חול (חמאה)

  • 220 גרם חמאה
  • 250 גרם קמח
  • 60 גרם אבקת סוכר

איך מכינים? מקציפים יחדיו את החמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד, מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך (בהתחלה יתקבל בצק פירורי – המשיכו לערבב עד לאיחוד) במידת הצורך, מוסיפים 1-2 כפות מים. על משטח עבודה מרדדים את הבצק ומגלגלים לגליל. פורסים פרוסות דקות מהגליל ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. אופים על 180 מעלות 20-25 דקות, או עד להזהבה.

לגרסה המושקעת: עוגיות חמאה צבעוניות ונימוחות


6. שבלולי שוקולד מהירים

עוגיות שבלולי שוקולד מהירות הכנה | תמונה: לינדה אמגר
עוגיות שבלולי שוקולד מהירות הכנה | תמונה: לינדה אמגר

המתכון של לינדה לשבלולי בצק עלים במילוי שוקולד הוא אחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר. את העוגיות מכינים במהירות והן הכי מתאימות לאורחים שקפצו בהפתעה. למתכון: שבלולי שוקולד מבצק עלים.

7. עוגיות תמרים טבעוניות

  • 30 תמרים מגולענים
  • 1.5 כוסות אגוזי קשיו טבעיים
  • קורט מלח

איך מכינים? את התמרים טוחנים היטב במעבד מזון עד שנוצרת עיסה. מוסיפים את אגוזי הקשיו והמלח וטוחנים רק עד שהאגוזים קצוצים גס. יוצרים מהעיסה כדור בצק ומרדדים אותו על גבי נייר אפיה למלבן ארוך ויחסית צר, את המלבן פורסים למלבנים קטנים בגודל של חטיפי אנרגיה. מסדרים את העוגיות זו על זו כאשר בין כל עוגייה חוצץ מלבן של נייר אפיה ומעבירים להקפאה..

לגרסה המושקעת: רולדת תמרים מבצק פריך


8. פירורי שוקולדצ'יפס

  • 20 ביסקוויטים פתי-בר
  • פחית קטנה חלב מרוכז ממותק
  • 2 כוסות שבבי שקולדצ'יפס מריר
  • אופציה – מיני מיני מרשמלו

איך מכינים? מחממים תנור ל-180 מעלות, מרסקים את הפתיבר גס, מערבבים את כל מצרכי העוגיות היטב, יוצרים כדורים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומועכים מעט כל כדור. אופים על 180 מעלות במשך 8-10 דקות, מוציאים, מצננים ונהנים.

לגרסת המרשמלו – אחרי שמשטחים את העוגיות על נייר האפייה דוחפים לכל עוגייה 2-3 מיני מרשמלו, ההנאה מובטחת!

לגרסה המושקעת: עוגיות שוקולדצ'יפס מנצחות

רוצים עוד? קליק למלא מתכוני עוגיות באתר. שתפו את הכתבה עם חברים :)

8 טעויות נפוצות שעושים בעת הכנת מרק ואיך לתקן אותן
8 טעויות נפוצות שעושים בעת הכנת מרק

החורף בא! ואיזה זמן מושלם יותר להכין מרק אם לא עכשיו? במיוחד לחורף הקרוב אספנו עבורכם 8 טעויות נפוצות שעושית בעת הכנת מרקים, רק כדי שבפעם הבאה שאתם מכינים סיר מרק – הוא יצא הכי טוב שאפשר! בתאבון…

גלו מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה

שתיהן אבקות לבנות, מחירן דומה והן נמכרות באותו באזור בסופר. שתיהן משמשות לאפייה ונראה כאילו יש להן את אותה המטרה בדיוק. האם אתם יודעים מה ההבדל בין סודה לשתייה לבין אבקת אפייה?

9 טיפים מנצחים להכנת פסטה מושלמת

רוצים ללמוד איך להכין פסטה מושלמת? מתי להוסיף את המלח וכמה מים בדיוק צריך להוסיף לפסטה? 9 הטיפים בכתבה יהפכו אתכם למומחי פסטה, היכנסו!

דילוג לתוכן