FoodisGood

חיפוש

עוגיות אוזני פיל מבצק עלים • מתכון קל (עם אופציות לשדרוג)

על ידי FoodisGood  ,

מתכון קל מאוד לעוגיות אוזן פיל מסוכרות. העוגיות הנוסטלגיות שתמיד, אבל תמיד, הולכות טוב לצד הקפה. אם אתם מחפשים עוגייה קלה ואלגנטית להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם - אוזני הפיל יעשו את העבודה! העוגיות הצרפתיות האלה עשויות מעלה דק של בצק עלים שמגולגל עם סוכר וקינמון, ואז אופים עד להזהבה. עוגיות מושלמות להגשה במסיבה או אירוח ספונטני, וגם ילדים אוהבים אותן! מוכנים לנסות אותם? עקבו אחר המתכון הפשוט הזה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 20 דקות

    10 דקות

    30 דקות

מצרכים למתכון

חבילת בצק עלים לעוגיות

1/2 כוס סוכר

50 גרם חמאה

1 סוכר וניל

כף קינמון (אופציה)

1/4 כוס אבקת סוכר

הוראות הכנה

מפזרים חצי מכמות אבקת הסוכר בצורה אחידה על משטח העבודה,

מרדדים את בצק העלים המופשר ולוחצים היטב כדי להטמיע את אבקת הסוכר בבצק.

ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים אותה עם קינמון וסוכר וניל.

מורחים את החמאה המתובלת על גבי הבצק באופן אחיד ומעל לשכבת החמאה מפזרים באופן שווה 1/2 כוס סוכר.

מגלגלים את הבצק כמו שמגלגלים רולדה (רק שהפעם עושם זאת משני קצוות הבצק). מגלגלים עד ש-2 הקצוות נפגשים.

בעזרת סכין חדה עם להב חלקה ולא משוננת, פורסים את ה"נקניק" שנוצר לעוגיות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, "מקמחים" באבקת סוכר ועליה מניחים את העוגיות (עם רווחים).

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה (לא השמחה).

שדרוגים להכנת עוגיות אוזני פיל בטעמים שונים

למרות שסוכר וקינמון תמיד יעשו את העבודה, ניתן לשדרג את העוגיות שלכם במגוון דרכים, לפניכם כמה הצעות למילויים שונים שישדרגו את העוגיות:

  • שוקולד: ממלאים את עוגיות אוזני הפיל בגנאש שוקולד או שוקולד מומס. אפשר גם להוסיף שוקולד צ'יפס לבצק לפני הגלגול.
  • פירות: ממלאים את העוגיות בשכבה של ריבת פירות ביתית. אפשר גם להוסיף פירות יבשים לבצק לפני הגלגול.
  • גבינה: ממלאים את העוגיות בגבינת שמנת טבעית, גבינת עיזים, או כל סוג אחר של גבינה רכה. אפשר גם להוסיף גבינה מגוררת לבצק לפני הגלגול.
  • תבלינים: מוסיפים לסוכר תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט או ציפורן לפני ציפוי הבצק. זה יעניק לעוגיות ארומה וטעם נפלא.

כדאי לנסות גם את המתכונים הבאים:

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן