עוגיות פלורנטין הן באמת חוויה של עוגייה – במרקם פריך ובמראה דמוי תחרה עדינה, העוגיות משלבות שקדים, דבש וקרמל. לא תאמינו כמה קל להכין אותן.
מתכון לעוגיות פלורנטין
זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 40 דק' (בסבבים) | סה"כ: שעה
מצרכים:
(ל-40 עוגיות)
- 1 וחצי כוסות שקדים מולבנים חצויים
- 75 גרם חמאה ללא מלח
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- 3 כפות דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות קמח לבן
- קורט מלח
לקישוט (אופציונלי):
- 2 חבילת שוקולד חלב/ מריר או לבן
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות במצב רגיל (לא טורבו), מרפדים תבניות אפיה רגילות בנייר אפייה ומשמנים מעט.
- מעבירים את השקדים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית.
- מחממים בסיר בינוני חמאה וסוכר, עד שהסוכר נמס. מוסיפים דבש ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכבים מיד את האש.
- מוסיפים תמצית וניל, קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם חלק.
- מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים עם מרית עד לשילוב. מתקבלת בלילה מעט דביקה.
- בעזרת כף קורצים כדורים קטנים ומניחים על תבנית האפייה במרווחים של כ – 4 ס"מ. העוגיות יתרחבו בעת האפייה.
- מניחים תבנית אחת במרכז התנור ואופים כ – 8 דקות, עד שהעוגיות הופכות מעט כהות מסביב וזהובות באמצע.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים עם נייר האפייה ישירות על משטח העבודה לקירור.
- חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק נכנס לאפייה שכן רצוי לאפות כל תבנית בנפרד.
- לציפוי (אופציונלי) – ממיסים שוקולד במיקרוגל ובעזרת כפית מורחים על הצד השטוח של העוגייה שוקולד מומס.
- מניחים לקירור לפני ההגשה.
בתאבון!