FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות פלורנטין • עוגיות תחרה מיוחדות וקלות

עוגיות פלורנטין הן באמת חוויה של עוגייה – במרקם פריך ובמראה דמוי תחרה עדינה, העוגיות משלבות שקדים, דבש וקרמל. לא תאמינו כמה קל להכין אותן.

מתכון לעוגיות פלורנטין

זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 40 דק' (בסבבים) | סה"כ: שעה

מצרכים:

(ל-40 עוגיות)

  • 1 וחצי כוסות שקדים מולבנים חצויים
  • 75 גרם חמאה ללא מלח
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות קמח לבן
  • קורט מלח

לקישוט (אופציונלי):

  • 2 חבילת שוקולד חלב/ מריר או לבן

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות במצב רגיל (לא טורבו), מרפדים תבניות אפיה רגילות בנייר אפייה ומשמנים מעט.
  2. מעבירים את השקדים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מחממים בסיר בינוני חמאה וסוכר, עד שהסוכר נמס. מוסיפים דבש ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכבים מיד את האש.
  4. מוסיפים תמצית וניל, קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם חלק.
  5. מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים עם מרית עד לשילוב. מתקבלת בלילה מעט דביקה.
  6. בעזרת כף קורצים כדורים קטנים ומניחים על תבנית האפייה במרווחים של כ – 4 ס"מ. העוגיות יתרחבו בעת האפייה.
  7. מניחים תבנית אחת במרכז התנור ואופים כ – 8 דקות, עד שהעוגיות הופכות מעט כהות מסביב וזהובות באמצע.
  8. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים עם נייר האפייה ישירות על משטח העבודה לקירור.
  9. חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק נכנס לאפייה שכן רצוי לאפות כל תבנית בנפרד.
  10. לציפוי (אופציונלי) – ממיסים שוקולד במיקרוגל ובעזרת כפית מורחים על הצד השטוח של העוגייה שוקולד מומס.
  11. מניחים לקירור לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוגיות מיוחדות:

דילוג לתוכן