FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות טחינה ושוקולד ממכרות בטירוף

אוהבי עוגיות טחינה – אתם חייבים לנסות את הגרסה הזאת לעוגיות טחינה עם נגיעות שוקולד, עוגיות ממכרות בטירוף במרקם פריך ומושלם! ערבוב קצר ולתנור.

מתכון לעוגיות טחינה ושוקולד

זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: חצי שעה

מצרכים:

(ל-25 עוגיות)

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 וחצי כפיות תמצית וניל
  • 250 גרם שוקולד חלב או מריר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות ושמים בקערה קטנה.
  3. מקציפים בקערת המיקסר חמאה, טחינה, סוכר לבן וחום במהירות בינונית 4-5 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים תמצית וניל וביצים, אחת אחר השנייה, עד לשילוב.
  5. מנפים פנימה קמח, סודה לשתייה ומלח ומקציפים במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים שוקולד ומקציפים עד שהם מתאחדים בבלילה ולא יותר.
  7. בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים ומניחים במרווח על גבי התבנית.
  8. משטחים מעט ואופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  9. מקררים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.
    בתאבון!

עוד גרסאות לעוגיות טחינה מומלצות:

דילוג לתוכן