אוהבי עוגיות טחינה – אתם חייבים לנסות את הגרסה הזאת לעוגיות טחינה עם נגיעות שוקולד, עוגיות ממכרות בטירוף במרקם פריך ומושלם! ערבוב קצר ולתנור.
מתכון לעוגיות טחינה ושוקולד
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: חצי שעה
מצרכים:
(ל-25 עוגיות)
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות
- 1 וחצי כפיות תמצית וניל
- 250 גרם שוקולד חלב או מריר
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות ושמים בקערה קטנה.
- מקציפים בקערת המיקסר חמאה, טחינה, סוכר לבן וחום במהירות בינונית 4-5 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים תמצית וניל וביצים, אחת אחר השנייה, עד לשילוב.
- מנפים פנימה קמח, סודה לשתייה ומלח ומקציפים במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שוקולד ומקציפים עד שהם מתאחדים בבלילה ולא יותר.
- בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים ומניחים במרווח על גבי התבנית.
- משטחים מעט ואופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
- מקררים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.
בתאבון!