עוגיות טחינה מושלגות מטריפות

על ידי ממטבחה של נורית ג.  , , ,

עוגיות טחינה מדהימות ונימוחות המגולגלות ונאפות בציפוי אבקת סוכר היוצר צורת "רעידת אדמה" מיוחדת. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה טבעונית.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 15 דקות

    15 דקות

    30 דקות

  • כ-40 עוגיות

מצרכים למתכון

200 גרם חמאה / מחמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר פחות 2 כפות

כוס ושליש טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 כוסות קמח לבן

אבקת סוכר

הוראות הכנה

מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד להמסת הסוכר.

מוסיפים את הטחינה ותמצית הוניל ומערבבים מעט.

מוסיפים מלח ואת הקמח בהדרגה ומערבבים רק עד להטמעת הקמח בתערובת ולא יותר.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה או למקפיא לכ 12 דקות.

מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא וחותכים לריבועים של 2X2 ב"מ, או לגודל הרצוי.

מגלגלים לכדורים, מצפים באבקת סוכר, מסדרים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעה. לאחר קירור מצפים שוב את העוגיות באבקת סוכר.

מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות 12-14 דקות, לאחר 9 דקות אפייה נחליף בין התבניות.

נוציא את העוגיות מהתנור ונצנן למשך רבע שעה ולא פחות.

טיפים חשובים:
כאשר העוגיות בתנור אין לגעת בהן כלל, הן מתפוררות.
העוגיות מוכנות כאשר הן מקבלות מעטה סוכר שקוף וגוון בהיר, כשהן כהות הן שרופות, לכן יש לשים לב ולהוציא את העוגיות בזמן מהתנור.
לאחר שהצטננו לגמרי יש לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, נשמרות לכחודש ימים.

שתפו את המתכון >>

11 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

23/01/2017

היי אור, אין אפשרות להחליף מחמאה בשמן, זה יהיה מורגש מידי במרקם העוגיות.

אור

10/01/2017

אפשר להשתמש בשמן במקום מחמאה?

שרית

07/01/2017

החלפת המגשים: מאחר והן נכנסות בשני מגשים, אחד יהיה למעלה בתנור ואחד למטה יותר. אז לאחר כ- 9 דקות אפייה המגשים מתחלפים במקום: זה שהיה למעלה יורד למטה ולהיפך.

אילנה

11/05/2016

היי,
לא הבנתי את הקטע של החלפת המגשים אחרי 9 דקות. תוכלי להסביר שוב.

ילנה קוריאט

06/02/2016

עוגיות מעולות ,קלות להכנה !!!!המתקון קל וברור!!!!

יוליה

10/01/2016

הכנתי יצאו מתוקות ידי…צריך לשים חצי מכמות הסוכר, וגם האבקת סוכר מתמעלה משום מה יצאה רטובה…
אולי אפשר להסתפק בשכבה אחת??

foodisgood

09/01/2016

היי אילנה,
נסי להוסיף מעט קמח רק עד לקבלת בצק נוח ולא יורת. הבצק אמור לצאת מעט דביק ומתגבש לאחר קירור.

foodisgood

09/01/2016

היי מעיין,
ניתן להכין את העוגיות עם קמח מלא או חצי חצי, שימי לב – כנראה תצטרכי יותר מים.

אילנה

09/01/2016

הבצק נהיה דביק האם להוסיף קמח לא מאוחד

מעיין

07/01/2016

אפשר עם קמח מלא?

רויטל סינה

03/01/2016

אפשר עם שמן???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00