FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון לעוגיות מדלן מנצחות

מתכון לעוגיות מדלן מסורתיות. עוגייה בטעמי לימון וחמאה משגעים שהגיעה אלינו מצרפת. לעוגיות מדלן צורה מסורתית של קונכייה, צורת התבנית בה היא נאפית. אפשר להשתמש בתבנית המדלן גם להכנת מאפינס ועוגיות נוספות.

מתכון לעוגיות מדלן

זמן הכנה: 20 דק' | זמן קירור: 30 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: שעה | *ציוד מיוחד: תבנית אפייה בצורת מדלן או תבנית אפייה של מאפינס

מצרכים:

(20 עוגיות)

  • 110 גרם חמאה ללא מלח, מומסת בטמפרטורת החדר.
  • 2 ביצים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • חמאה רכה לשימון תבנית האפייה

הוראות הכנה:

  1. מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים ואבקת סוכר במהירות גבוהה, במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את קליפת הלימון ותמצית הווניל ומקציפים לדקה לקבלת תערובת אוורירית.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  4. שופכים בהדרגה את החומרים היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
  5. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  6. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית המדלן בחמאה.
  8. מוציאים את בלילת המדלן מהמקרר, מערבבים מעט את הבלילה ויוצקים כף אחת מהבלילה לכל אחת מתבניות העוגיות, עד לגובה של כ – 3/4 מהתבנית.
  9. אופים במשך 10 דקות, עד שהמדלן משחימים קלות בצדדים והעוגיות תפחו.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים מעט על רשת.
  11. מעבירים לצלחת הגשה, ניתן לקשט עם אבקת סוכר ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוגיות מיוחדות

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *