FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

אלפחורס • מתכון לעוגיות הכי מפנקות!

מתכון לעוגיות אלפחורס ארגנטינאיות הידועות בטעם העשיר שלהן ובמרקם הנימוח המושלם שלהן. עוגיות אלפחורס הן עוגיות הסנדוויץ' הכי מפנקות שיש, במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס מהמם. מתכון מפורט עם כל השלבים להכנת אלפחורס מושלמות!

מתכון לעוגיות אלפחורס

זמן הכנה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות 

מצרכים:

לבצק:
  • 1 כוס (250 גר') קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (125 גר') חמאה לא מלוחה, מרוככת
  • 1/2 כוס (125 גר') סוכר
  • חלמון ביצה אחד
  • 1/2 כפית תמצית וניל
למלית:
  • 1 כוס (250 מ"ל) ריבת חלב
לציפוי:
  • 1/2 כוס (125 גר') קוקוס טחון

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
  3. מוסיפים את החלמון ותמצית הווניל ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים פנימה את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  5. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפחות.
  6. מחממים את התנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ -1/2 סמ' (בהתאם לעובי הרצוי) וקורצים עוגיות בקוטר של כ- 6 ס"מ.
  8. בעזרת מרית דקה מרימים כל עוגייה ומניחים באופן מרווח על תבנית האפייה.
  9. אופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשולים, בין 10 – 12 דקות.
  10. מצננים לחלוטין על דף האפייה.
  11. על חצי מכמות העוגיות מורחים ריבת חלב (1 כף על כל עוגייה) מצמידים מעל עוגייה נוספת, ללא מילוי ולוחצים קלות, על מנת שריבת החלב תציץ החוצה מעט.
  12. מגלגלים את העוגייה בקוקוס, מעבירים לצלחת הגשה או מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

עוד עוגיות מעניינות

אל תפספסו!!

כל מתכוני העוגיות, מכל הסוגים 🙂
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *