כמה פשוט וקל להכין – ככה טעים, פריך ומזמין. מתכון לעוגיות חמאת בוטנים טעימות במיוחד ועל הדרך עם מרכיבים בריאים. מתאים לטבעוניים וגם ללא גלוטן. תיהנו!
מצרכים
- 1/2 כוס קמח כוסמת או קמח כוסמין
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס חמאת בוטנים
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים יחד קמח כוסמת / קמח כוסמין, קמח שקדים ואבקת אפייה.
- מוסיפים חמאת בוטנים, סירופ מייפל ותמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים כדורים קטנים (בערך 8 עוגיות) בגודל אחיד .
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווחים יפים.
- לוחצים על העוגיות בעזרת כף היד כדי לשטח אותן. (ככל שהן דקות יותר, כך הן יהפכו לפריכות יותר).
- מפזרים למעלה שומשום (לא חובה).
- אופים כ- 12-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים.
- מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.