עוגיות שיבולת שועל, שוקולד צ’יפס וחמוציות

על ידי FoodisGood  , ,

שבבי שוקולד צ'יפס חום ולבן, חמוציות ושיבולת שועל משתלבים ביחד ויוצרים עוגיות נימוחות ומתוקות שפשוט אסור לפספס. מתכון לעוגיות שיבולת שועל עם חמוציות, קינמון ושוקולד צ'יפס - וכל זאת בציפוי שוקולד לבן.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 30 עוגיות

מצרכים למתכון

1 כוס קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

100 גרם (חבילה 1) חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס שוקולד צ'יפס חום

1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן

1/2 כוס חלב

1/2 כוס חמוציות טריות או קפואות קצוצות גס

חבילת שוקולד לבן קצוצה גס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות ובמרכזו מציבים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.

בקערת מיקסר מקציפים יחדיו (על מהירות בינונית - גבוהה) חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת תערובת חלקה. תוך כדי בחישה, מוסיפים לקערת המיקסר חלב, תמצית וניל וביצה.

מנמיכים מהירות לנמוכה ומוסיפים (במנות קטנות) קמח ושיבולת שועל, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לתערובת חמוציות ושוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.

בעזרת כף קורצים מהבצק עוגיות בגודל של כ-2 ס"מ ומסדרים על תבנית האפייה. חשוב לשמור על רווחים *גדולים בין העוגיות.

אופים את העוגיות (תבנית אחת בלבד בכל אפייה) על חום של 170 מעלות למשך 16 דקות עד שקצוות העוגיות מזהיבות. מוציאים את התבנית ומצננים את העוגיות (עדיין על התבנית) למשך 5 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לקופסה עד לקירור מוחלט.

הכנת ציפוי שוקולד לבן

ממיסים את השוקולד בשיטת "בן מארי" - מעל סיר עם מים רותחים מניחים קערה ולה מוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מעבירים את השוקולד לשקית זילוף.

מסדרים את העוגיות על רשת מרופדת בנייר אפייה ומצפים כל עוגיה בשוקולד לבן (ניתן לזלף בכל צורה שבוחרים). משאירים את השקולד להתקשות במשך 30-40 דקות.

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

דנל

30/09/2018

חבל שאתם אומרים שהמתכון יתוקן ולא מתקנים..בנוסף כדאי לתת הערה בולטת לגבי הרווח בין העוגיות ואפילו להגיד בס״מ, זה גדל פי 4 בערך ממה ששמתי..יצא עוגיה אחת גדולה(=

אלה

20/07/2017

עשיתי בלי חלב כדי שיצא פרווה.. ובמקום חמאה. שמתי שמן קוקוס..יצא מושלם!

לילך

07/07/2016

הכנתי את העוגיות ויצא מאוד טעים. אבל הן לא יצאו לי קריספיות בכלל.. מה עשיתי לא נכון?

תמר

21/02/2016

חייבים חלב??

טניה

08/12/2015

יצא אליפות!! ממליצה בחום על המתכון!

כרמיתוש

13/10/2015

חבל.. המתכון לא תוקן והכנתי בלי החלב.. מקווה שיצא טוב 🙁

foodisgood

28/06/2015

היי עינת, את החלב מוסיפים יחד עם תמצית הוניל והביצה.
תודה רבה על תשומת הלב, המתכון יתקון 🙂

עינת

28/06/2015

מה עם החלב? לא הזכרת מתי מוסיפים אותו

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00