FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדריך: חצילים מושלמים בסיר טיגון ללא שמן

השום במתכון הזה מקפיץ ומדגיש את טעם החציל וביחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור מתקבלות פרוסות חציל קריספיות נהדרות. עם כמה מצרכים בסיסיים מתקבלים חצילים בטעם נפלא שישמשו אתכם בסלט, בכריך, כתוספת ליד ארוחה ומה שתבחרו והם בהחלט מכילים פחות שמן מחצילים מטוגנים.

מתכון לחצילים בסיר טיגון ללא שמן

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום או שן שום כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח להמלחת החצילים לפני אפייה
  • חציל גדול וקל

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את החציל ומייבשים במגבת נייר.
  2. חותכים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע.
  3. מניחים את פרוסות החציל על משטח מרופד בנייר סופג וממליחים היטב, מניחים לחצי שעה לפחות.
  4. מחממים את הסיר טיגון ללא שמן ומכוונים ל-200 מעלות, 20 דקות.
  5. מנערים את החצילים מהמלח ומעבירים לקערה.
  6. מוסיפים לקערת החצילים את התבלינים ושופכים פנימה את השמן ומערבבים מהר והרבה כך שכל החצילים יצופו בשמן באופן אחיד.
  7. כשהסיר חם מכניסים פנימה את החצילים ואופים עשר דקות, מנערים את הסיר ומערבבים היטב ואופים עוד עשר דקות.
  8. מוציאים ומניחים לצינון קל, החצילים מאוד מאוד חמים.

עוד דרכים להכין חצילים:

  1. חצילים מטוגנים מנצחים
  2. סלט חצילים בטחינה
  3. חצילים אפויים בתנור בקלות
דילוג לתוכן