FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגיות רולדת תמרים מבצק פריך

על ידי מתוק לי  

רולדת ממרח תמרים מבצק פריך שכולם אוהבים. את המתכון אפשר להכין גם עם ריבה או עם שוקולד, אבל לשם הבריאות (וגם כי זה הרבה יותר טעים) אני מכינה את העוגיות האלו עם ממרח תמרים ואגוזי מלך. מתקבלות עוגיות טעימות ונימוחות בפה, מומלצות מאוד לקפה של הבוקר.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 30 דקות

    35 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 35-40 עוגיות תמרים

מצרכים למתכון

לבצק הרולדה

6 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס מים פושרים

1 שקית סוכר וניל

200 גרם חמאה (2 חבילות חמאה).

למילוי תמרים ואגורים

קופסת ממרח תמרים

שקית אגוזי מלך קצוצים

1/4 כפית קינמון (מומלץ אבל לא חובה).

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל) ומניחים בצד. בקערה נפרדת ממיסים את החמאה בפולסים קצרים במיקרוגל. מוסיפים את החמאה לתערובת הקמח, מוסיפים גם שמן ומים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. יוצקים מהבצק כדור ופורסים ל-4 חלקים שווים.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את החלק הראשון למלבן דק. על הבצק מורחים בצורה אחידה שכבה דקה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזי מלך לפי הטעם. מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ובעזרת סכין חדה חורצים חריצים לסימון העוגיות, חשוב שלא לחתוך ממש עד הסוף.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו מנחים את כל 4 הגלילים שנוצרו (אם אין מקום אפשר לסדר 2 בכל תבנית, אבל לאפות את התבניות בנפרד.

מכניסים לתנור למשך 35 דקות, מוציאים, משלימים את חיתוך העוגיות עד הסוף, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומצננים בטמפרטורת החדר.

אחסון העוגיות בצנצנת אטומה שומר עליהן טריות למשך 4-5 ימים

4 דירוגים וחוות דעת

מישל גורלי

עוגיות מושששלמות

לבנת

מה אפשר לשים במקום חמאה? אפשר לשים יותר שמן פשוט?

רעות תודה רבה לך! גם אצלי המתכון הזה רץ כבר שנים אותן עוגיות מדהימות 🙂
אגב מהבצק של העוגיות האלו אפשר להכין עוד המון עוגיות מוצלחות (אבל בנינו אלו הכי טובות)

רעות שהם

לקחתי מהאתר רעיונות לשבת חתן של בני שחגגנו שלשום
מכל מה שהכנתי עוגיות התמרים האלו היו המוצלחות ביותר. תודה רבה על מתכון מעולה בפעם הבאה אזכור להכין כפליים כדי שישאר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן