סיר שכולו אהבה ששלחה לנו הדר – סיר קציצות עוף מפנק ברוטב לימון וסלרי ובתוספת גרגירי חומוס. זאת מנה כל-כך מנחמת ומשפחתית, מושלמת לשבת או לארוחת צהריים משוקעת. מנה מלאה בבריאות, רעננות וטעמים מופלאים, והכי כיף שהיא מאוד קלה להכנה, מאוד כדאי לנסות!
זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים
מצרכים:
לקציצות
- חצי קילו עוף טחון
- 1 בצל – מגורד
- 3 שיני שום – כתושות
- 1 תפוח אדמה – מגורד
- 1 צרור פטרוזיליה – קצוצה
- 2 פרוסות לחם – מושרה במים וסחוט
- תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל, כף מרק עוף, כף כמון, חצי כף פפריקה, חצי כף כורכום
לרוטב
- 1 בצל גדול – קצוץ
- 2 גבעולי סלרי + העלים – לקצוץ הכל
- 1 תפוח אדמה – קלוף וחתוך לקוביות
- צרור פטרוזיליה – קצוצה
- 1 כוס גרגירי חומוס מוכנים בוואקום או קפואים
- מיץ מחצי לימון
- מים חמים לכיסוי הקציצות
- תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל, חצי כף כמון, חצי כף כורכום, חצי כף מרק עוף
הוראות הכנה:
- את כל מצרכי הקציצות מערבבים היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקרר לחצי שעה. אחרי המנוחה מטגנים את הקציצות כ-4 דקות מכל צד.
- בסיר סוטאז' מחממים 2 כפות שמן ובו מטגנים את הבצל עם גבעולי הסלרי וקוביות תפוחי האדמה כ-3 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
- מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מטגנים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים 1/2 כוס מים חמים ואת מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית.
- מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב ומוסיפים עוד מים חמים עד לכיסוי הקציצות (אם יש צורך). מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה.
- מכסים עם מכסה ומבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות. בזמן הזה הקציצות יספחו את טעמי הרוטב ויקבלו עסיסיות נפלאה.
- מגישים חם חם על אורז לבן / קוסקוס או כל מה שאוהבים!