FoodisGood

סיר קציצות עוף ברוטב לימון וסלרי

סיר שכולו אהבה ששלחה לנו הדר – סיר קציצות עוף מפנק ברוטב לימון וסלרי ובתוספת גרגירי חומוס. זאת מנה כל-כך מנחמת ומשפחתית, מושלמת לשבת או לארוחת צהריים משוקעת. מנה מלאה בבריאות, רעננות וטעמים מופלאים, והכי כיף שהיא מאוד קלה להכנה, מאוד כדאי לנסות!

זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים

מצרכים:

לקציצות

  • חצי קילו עוף טחון
  • 1 בצל – מגורד
  • 3 שיני שום – כתושות
  • 1 תפוח אדמה – מגורד
  • 1 צרור פטרוזיליה – קצוצה
  • 2 פרוסות לחם – מושרה במים וסחוט
  • תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל, כף מרק עוף, כף כמון, חצי כף פפריקה, חצי כף כורכום

לרוטב

  • 1 בצל גדול – קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי + העלים – לקצוץ הכל
  • 1 תפוח אדמה – קלוף וחתוך לקוביות
  • צרור פטרוזיליה – קצוצה
  • 1 כוס גרגירי חומוס מוכנים בוואקום או קפואים
  • מיץ מחצי לימון
  • מים חמים לכיסוי הקציצות
  • תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל, חצי כף כמון, חצי כף כורכום, חצי כף מרק עוף

הוראות הכנה:

  1. את כל מצרכי הקציצות מערבבים היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקרר לחצי שעה. אחרי המנוחה מטגנים את הקציצות כ-4 דקות מכל צד.
  2. בסיר סוטאז' מחממים 2 כפות שמן ובו מטגנים את הבצל עם גבעולי הסלרי וקוביות תפוחי האדמה כ-3 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
  3. מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מטגנים עוד כחצי דקה.
  4. מוסיפים 1/2 כוס מים חמים ואת מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית.
  5. מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב ומוסיפים עוד מים חמים עד לכיסוי הקציצות (אם יש צורך). מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה.
  6. מכסים עם מכסה ומבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות. בזמן הזה הקציצות יספחו את טעמי הרוטב ויקבלו עסיסיות נפלאה.
  7. מגישים חם חם על אורז לבן / קוסקוס או כל מה שאוהבים!

עוד סירי קציצות ברוטב לכל המשפחה:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן