מתכון מעולה לילדים ולכל המשפחה – כדורי הבשר מתבשלים לאט לאט ברוטב העגבניות העסיסי ולבסוף מתקבל תבשיל נהדר ומלא בטעמים! התבשיל הקלאסי הזה מושלם להגשה על פסטה / אורז / פירה.
זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים
מצרכים:
לכדורי בשר:
- 1/2 קילו בשר בקר טחון
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1/4 צרור כוסברה
- 1 בצל גדול מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים
- 1 ביצה
- 3-4 כפות פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה אדומה
לרוטב עגבניות:
- 3 כפות שמן קנולה
- בצל קצוץ
- 100 גרם רסק עגבניות (רסק קטן אחד)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון טחון
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 עגבניות גדולות – מגורדות בפומפייה
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות היטב.
- משתמשים בסיר סוטאז' ובו מחממים את השמן, מטגנים בצל קצוץ עד שהוא מתרכך ומוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל וכמון. מטגנים הכל כדקה.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות ולאט את המים החמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה, מבשלים כשלוש דקות.
- מעיסת הקציצות יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג ומסדרים בתוך הרוטב. מכסים ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה.