מחפשים אלטרנטיבה בריאה לפסטה? זה המתכון בשבילכם! מנת פסטה פנה מחיטה מלאה שמשלבים עם טונה וירקות, ארוחה מהירה ומשביעה שאפשר גם לארוז ולקחת לעבודה.
זמן הכנה: 5 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 20 דק'
מצרכים:
- 1 חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה (או כל פסטה אחרת שאוהבים)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל אחד גדול קצוץ דק
- 2 פלפל חריף קטנים חתוך לעיגולים (אופציונלי)
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות רוטב פסטו
- 2 כפות שמנת לבישול
- 2 קופסאות טונה מסוננות
- חופן זיתים שחורים
- מספר עגבניות שרי חצויות
- גבינת פרמזן מגוררת לקישוט
הוראות הכנה:
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות ההכנה שעל האריזה, מסננים ומעבירים לקערה.
- בינתיים מטגנים בשמן את הבצל והשום מספר דקות, מוסיפים פלפל הצ'ילי ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים פסטו, שמנת וטונה. מערבבים ומבשלים כ – 5 דקות נוספות.
- לבסוף, מוסיפים זיתים חתוכים ועגבניות שרי.
- שופכים את הרוטב על הפסטה, מערבבים, מפזרים גבינת פרמזן מעל ומגישים.
בתאבון!