סלט פסטה קר: טיפים לסלט מנצח + 9 מתכונים טעימים

  פורסם בתאריך   על ידי   6 תגובות

אז בחרתם בסלט פסטה קר לארוחת ערב, לאירוח חברים או אפילו תכננתם לארוז אותו לארוחת הצהריים ועכשיו אתם פשוט לא יודעים מה להוסיף לפסטה כדי להפוך אותה לסלט מפנק. אין סלט פסטה רע, יש סלט פסטה משעמם! אז איך הופכים את סלט הפסטה הסטנדרטי לארוחה מעניינת?

אז מה להוסיף לפסטה? 9 מתכונים לסלטי פסטה קרים מוצלחים

לא כל השילובים עובדים ביחד. לפעמים, צריך ללכת על בטוח. כשזה מגיע לסלט פסטה, ככל שתעמיסו על הסלט, כך יגדל הסיכוי להרוס אותו. במקום זאת, בחרו מראש שילוב מעניין (שאתם אוהבים) ואל תסטו מהנתיב. הנה כמה שילובים מעניינים שישדרגו את סלט הפסטה שלכם:

1. סלט פסטה עם טונה משודרג

אם המרכיב העיקרי בסלט הפסטה שלכם, אחרי פסטה כמובן, הוא טונה, כדאי לשדרג את הסלט במעט עם כמה תוספות שניתן למצוא בכל בית. הסלט נשמר 2 לילות במקרר.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 1 שימורי טונה בשמן זית
  • 3 כפות זיתים שחורים פרוסים
  • 1/2 כוס גרגירי תירס מתוקים
  • 1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב:

  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור



2. סלט פסטה בסגנון קפרזה איטלקי

מי שמכיר את סלט הקפרזה האיטלקי יודע שמדובר בסלט ממכר, הבעיה היא שלפעמים הוא פשוט לא משביע מספיק לארוחת ערב למשל. כדי להפך אותו לכזה, הוסיפו לו פסטה ורוטב מוצלח. הסלט נשמר לילה אחד במקרר.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות / 1.5 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 3/4 כוס כדורי מוצרלה קטנים
  • חופן צנוברים קלויים (לא חובה)

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות עלי בזיליקום טריים קצוצים

3. סלט פסטה + סלמון ברוטב יוגורט / שמיר

אוהבים סלמון? זה הסלט בשבילכם! סלט קל להכנה, טעים חם וגם קר. בשום אופן אין לוותר על הרוטב יוגורט שמיר שמקפיץ את טעמי הסלט והופך אותו למושלם לארוחת צהריים. יש לאכול את הסלט באותו יום.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 400 גר’ סלמון צלוי, חתוך לקוביות
  • כוס עגבניות שרי חצויות
  • חופן עלי בייבי תרד

לרוטב:

  • 1/4 כוס יוגורט טבעי
  • 1/4 כוס מיונז
  • כף מיץ לימון
  • כף שמיר טרי קצוץ דק דק
  • מלח ופלפל שחור



4. סלט פסטה ירוק ברוטב עשבי תיבול

אוהבים עשבי תיבול? הסלט הזה מתאים לכם! סלט פסטה ירוק במיוחד ואם זה לא מספיק, את כל הירוק הזה עוטף רוטב עשבי תיבול מעולה. מתאים מאוד לאירוח. הסלט נשמר 2 לילות במקרר.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 100 גרם שעועית ירוקה מבושלת
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 מלפפון פרוס

לרוטב:

  • 1/3 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועוד)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות גרגירי חרדל

5. סלט פסטה פסטו קר

כמה מצרכים בסיסיים בשילוב עם רוטב פסטו תוצרת בית יהפכו את סלט הפסטה הקר שלכם לסלט אידאלי לימי קיץ, בהם אין חשק לבשל או לאכול מנות חמות. הסלט נשמר 2 לילות במקרר.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס וקלויים (לא חובה)
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 בצל סגול קטן קצוץ
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים (לא חובה)

לרוטב: מתכון לרוטב פסטו ביתי

6. סלט פסטה וארטישוק יווני

אחרי שתכינו את הסלט המרענן הזה הוא יככב אצלכם בהמון ארוחות ערב או צהריים ובשולחן האירוח. סלט בריא וכל-כך מוצלח שלא תפסיקו לנשנש. יש לאכול את הסלט באותו יום.

מה צריך?

  • 3/4 כוס גרגירי חומוס משימורים
  • 6 תחתיות ארטישוק לאחר בישול במים רותחים, חתוכות לשמיניות
  • 1/2 כוס זיתים שחורים פרוסים
  • כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מרבע לימון
  • מלח, פלפל ופפריקה אדומה מתוקה



7. סלט פתיתים ופטה חמצמץ

אוהבים את הסלט שלכם חמוץ? סלט הפתיתים הבא משלב מספיק לימון כדי לספק כל אוהד לימון מושבע. מלבד החמיצות, תמצאו בסלט גם גבינת פטה, נענע ועוד.. הסלט נשמר לילה אחד במקרר.

מה צריך?

  • 2 כוסות פתיתים מבושלים
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת
  • כפית נענע טרייה קצוצה דק
  • כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • גרידת לימון שלם

8. סלט פסטה, עוף ואבוקדו קר

בכריך או בסלט, אין כמו השילוב המנצח של עוף ואבוקדו! מתכון קליל וטעים לסלט פסטה, עוף ואבוקדו שהכי כיף לאכול לצהריים, שלבו עם רוטב פסטו ביתי או בלי רוטב כלל. יש לאכול את הסלט באותו יום.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
  • 2 נתחי חזה עוף צלויים המחבת פסים עם שמן ותבלינים, חתוכים לרצועות
  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
  • חופן עלי בייבי טריים
  • חופן צנוברים קלויים

לרוטב: מתכון לרוטב פסטו ביתי

9. סלט פסטה טבעוני בטחינה ירוקה

סלט פסטה טבעוני, עשיר וצבעוני במיוחד שכולל מגוון ירקות. סלט מומלץ מאוד לא רק לטבעוניים. הסלט נשמר למשך 2 לילות במקרר.

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה מבושלת
  • 1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 גמבה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
  • חופן אגוזי מלך

לרוטב: מתכון לטחינה ירוקה ביתית

איך לאחסן סלט פסטה בצורה הטובה ביותר?

הכנתם כמות גדולה של סלט? אחסנו את הסלט כראוי ותוכלו לשמור אותו לכ-3 ימים במקרר.

להימנע מ: אם אתם יודעים מראש שאתם הולכים לשמור את הסלט במקרר, פשוט הימנעו מירקות שנוטים להתרכך בקלות (כמו אבוקדו) ומעלים שנוטים להשחיר בקלות (כמו עלי רוקט).

הפרדה: כדי לשמור על הסלט טרי ככל שניתן יש להפריד בין המרכיבים: פסטה, ירקות ורוטב – שלושתם נשמרים בנפרד. כל מרכי בכלי המתאים לו.

כלים: ישנם כמה כלים שיהפכו את חייכם לקלים יותר בכל הנוגע לאחסון בכללי ולאחסון סלט פסטה בכלל. קערת מסננת של טאפרוור תעזור לכם לשמור על הירקות פריכים ע”י הגרת נוזלים במהלך הירקות במקרר. לשמירת הפסטה באופן מושלם ערבבו אותה תחילה עם מעט שמן ואחסנו בקערה גדולה עם מכסה כך שלפסטה יהיה חופש תנועה. קערה מיוחדת לנשיאת סלט היא מושלמת לסלטי פסטה, בחרו בקערה חצויה לאחסון ירקות ופסטה בנפרד וכן בקערה עם מקום אחסון מיוחד לרוטב.

לסיכום: סלט פסטה מוצלח הוא סלט פסטה מעניין אך לא עמוס מידי, בחרו את הפסטה המתאימה ואת התוספות האהובות, שלבו את זה עם רוטב מעניין ויש לכם סלט מוצלח במיוחד שיכול לשמש כארוחת בוקר, צהריים וערב נהדרת. בתאבון!

מאילו סוגי פסטה להימנע?

סלט הפסטה שלכם פשוט לא יהיה מושלם אם תבחרו בסוג לא מתאים של פסטה. בזמן שפנה, אוריקייטה (אוזניים קטנות), פוזילי (ביסלי), פתיתים, קונכיות ועוד סוגים של פסטה קצרה יתאימו לסלט שלכם, ישנם 3 סוגים שרק יגרעו ממנו.

ספגטי: באופן כללי, בהכנת סלט פסטה, עדיף לבחור בסוגים קצרים שדורשים דקירה ולא סיבוב עם מזלג מהסיבה הפשוטה ששאר מרכיבי הסלט מתאימים יותר לאופן הזה. חשוב לשמור על צורת אכילה אחידה כדי לקבל סלט מושלם.



פסטה פרפלה – פרפרים: למה היא לא מתאימה? זה פשוט, בשילוב עם הרוטב, עם הזמן, קצוות הפסטה יהפכו רכים ומבושלים יתר על המידה, מה שיגרום להם להתפרק לתוך הסלט וליצור עיסה ממש לא נעימה למאכל.

טורטליני: הצורה המעט מסובכת של הטורטליני + העובדה שהוא ממולא לא יעשו טוב לסלט שלכם, מלבד העובדה שקצוות הטורטליני יתפרקו לתוך הסלט עם הזמן, הטורטליני גם לא ייעטפו היטב ברוטב ויגרמו לביסים להיות לא אחידים. בנוסף, הטורטליני פשוט הרבה פחות מוצלחים כשהם קרים.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

6 תגובות

  1. לימי :

    תודה
    ממליצה על סלט פסטה עם טונה, אני הכי אוהבת!

  2. ערן :

    הסלט פסטה קפרזה עם הפסטו יצא נהדר.

  3. רויטל מלמד :

    רעיון נהדר לפסטה לבנה שנשארת 🙂 אשמח גם למתכון לפשטידת פסטה אם אפשר.

  4. שרית זוהר :

    כמו שרשמו לפניי סלט פסטה קפרזה בשינוי קל – את הרוטב הרכבתי מרבע כוס שמן זית 3כפות פסטו ומלח ופלפל לפי הטעם – מי שאוהב ניתן להוסיף גרידה מחצי לימון
    וסלט פסטה נהדר נוסף – על שתי כוסות פוזילי מבושל להוסיף כשני פלפלים אדומים גדולים קלויים חתוכים לרצועות דקות בצל סגול פרוס גם לרצועות דקות טבעות של זיתים שחורים בזיליקום קצוץ וגבינה מלוחה לפי הטעם האישי חתוכה לקוביות והתיבול הוא פשוט שמן זית מלח ופלפל שחור ומי שאוהב קצת חמיצות יכול להוסיף חומץ בן יין אדום

  5. שרון :

    רוצה להכין את הפסטה קפרזה מחבילת פסטה 500 גר’ – בכמה להכפיל את שאר המרכיבים? תודה רבה!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *