באנו לשדרג לכם את קציצות העוף עם הגרסה היפינית והסופר מוצלחת הזאת לקציצות עוף בזיגוג רוטב סויה מיוחד. הטעמים נהדרים וההכנה קלה! נסו את המתכון עוד היום.
זמן עבודה: 20 דקות | 16 קציצות בינוניות
מצרכים:
לקציצות:
- 1/2 בצל קצוץ דק דק
- 350 גרם עוף טחון
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- 2 כפיות שמן
לרוטב:
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין
- 3 כפות מים
- 1/2 כפית קמח תפוחי אדמה
הוראות הכנה:
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב הקערה קטנה ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים בצל עם עוף טחון, חלמון, ג'ינג'ר, מלח וקמח תפוחי אדמה ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
- מרטיבים ידיים ויוצרים כדורי עוף קטנים, כ-16 קציצות יצאו מהתערובת.
- מחממים 2 כפיות שמן במחבת על אש בינונית ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד עד שהן מוכנות.
- מוסיפים למחבת את הרוטב, מעל לקציצות, מערבבים בעדינות ומבשלים יחדיו כדקה.
- מסירים מהאש ומגישים לשולחן לצד אורז דביק.