FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קציצות בשר עסיסיות בתנור • מתכון מנצח!

על ידי FoodisGood  , ,

קציצות בשר בתנור שמכינים ממש בקלות. מתכון קל וטעים לקציצות בשר שילדים ומבוגרים אוהבים, אפויות בתנור יחד עם תפוחי אדמה קריספי. ארוחה שלמה!

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 25 דקות

    30 דקות

    55 דקות

  • 3 סועדים

מצרכים למתכון

לקציצות בשר אפויות

חצי קילו בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

2 ביצים M

1/4 כוס פירורי לחם

כפית אבקת מרק עוף

כפית פפריקה אדומה מתוקה

כפית תבלין גריל (לא חובה אבל מוסיף)

מעט מלח ופלפל שחור

שן שום כתושה

2 כפות שמן

לשדרוג: 1/4 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק

לתפוחי אדמה בתנור

5-6 תפוחי אדמה גדולים

מים + מלח

שמן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מתחילים עם תפוחי האדמה

קולפים ופורים את תפוחי האדמה.

מרתיחים בסיר עם מים ומלח כחצי שעה, עד לריכוך חלקי.

מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, משמנים עם ספריי שמן או מושחים בשמן בעזרת מברשת סיליקון.

ממקמים את תבנית תפוחי האדמה בתנור, בחלקו התחתון.

ממשיכים הכנת הקציצות

בקערה גדלה לשים בשר עם בצל קצוץ כ-5 דקות.

מוסיפים לקערה את שאר מצרכי הקציצות: ביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום, שמן וירק.

מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. *טיפ - ערבוב הבשר עם הידיים היא הדרך הטובה ביותר.

ממקמים כ-14 קציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומעל לקציצות מרססים היטב בספריי שמן או מושחים בשמן בעזרת מברשת סיליקון.

אופים בתנור

ממקמים את תבנית הקציצות במרכז התנור, מעל לתבנית תפוחי האדמה.

אופים את הקציצות ואת תפוחי האדמה בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהקציצות מוכנות ותפוחי האדמה רכים.

כשהקציצות מוכנות, מוציאים אותן מהתנור ומעבירים למצב גריל, צולים את תפוחי עוד כ-4 דקות עד להשחמה יפה.

להכנת קציצות בשר ועוף יש להשתמש ברבע קילו בשר טחון + רבע קילו עוף טחון.


לא רק בתנור - מתכונים לקציצות בשר מכל הסוגים

ואם אתם ממש אוהבים בשר טחון, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> עשרות רעיונות ומתכונים להכנה עם בשר טחון

3 דירוגים וחוות דעת

בלה

יצא ממש טעים ובהחלט שווה הכנה נוספת

סיוון

מתכון נפלא, תודה רבה.

שני

מתכון מעולה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן