קציצות בקר עם תפוחי אדמה ואפונה

על ידי המטבח של שרית  , ,

אצלי מתים על קציצות בקר בשילוב של רטבים שונים, אני אוהבת לגוון עם הרטבים - פעם זה רוטב עגבניות ויום למחרת רוטב צהוב. בכל מקרה, קציצות בקר מהוות ארוחת צהריים מזינה ומשביעה, מומלץ להגיש עם אורז לבן או אפילו קוסקוס.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 45 דקות

    40 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 6-8 מנות

מצרכים למתכון

לקציצות בשר

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/4 צרור פטרוזיליה

1/4 צרור כוסברה

1 בצל גדול קצוץ

1 ביצה

2 פרוסות לחם רטוב וסחוט / 3-4 כפות פירורי לחם

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה אדומה

שמן לטיגון

לרוטב ולירקות

2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום

כפית שטוחה כמון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

כף מרק עוף

1/4 צרור כוסברה קצוץ דק

שקית אפונה קפואה

ליטר מים (או עד גובה הסיר)

הוראות הכנה

מכינים קציצות בקר

בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות היטב.

מן תערובת הבשר יוצרים קציצות קטנות ומסדרים על השיש.

מחממים שמן בסיר, מטגנים בצל קצוץ עד שהבצל הופך שקוף.

מסדרים את הקציצות בתחתית הסיר ומטגנים 3 דקות מכל צד.

משלבים את הקציצות עם הרוטב

לאחר טיגון הקציצות, מוסיפים לסיר את כל מצרכי הרוטב מלבד האפונה. מטגנים במשך 3 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את שקית האפונה, מערבבים ומכסים את הסיר ל-5 דקות. כאשר בכל דקה מנערים את הסיר מעט.

מוסיפים לסיר ליטר מים רותחים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.

טועמים את הקציצות והרוטב, מוואים שתפוחי האדמה רכים, מתקנים תיבול ומגישים.

חשוב מאוד לא לוותר על פרוסות הלחם הרטובות, זה מה שמעניק לקציצות את הנפח ואת הרכות. רק במקרה שאין פרוסות לחם, ניתן להשתמש בפירורי לחם.

>> לאוסף מתכונים עם בשר טחון

>> לאוסף מתכונים עם חזה עוף

>> לאוסף מתכוני פרגיות

שתפו את המתכון >>

21 דירוגים וחוות דעת

נילי

25/05/2019

הכנתי רק את הרוטב כי הבת שלי צמחונית. יצא מוצלח מאד. תודה

משה

22/01/2019

מתכון פשוט וברור יצא מעולה תענוג באמצע תקופת מבחנים להנות מארוחה טובה בבית . תודה רבה לך

פאני

23/08/2018

יצא מעולה !! תודה רבה

שני

05/04/2018

אני שמתי את הבצל הקצוץ בתוך הקציצות כי רשמתם שזה חלק ממרכיב הקציצות.. רק לאחר שהתחלתי לעשות את הרוטב אחרי גילגול הקציצות ראיתי שצריך את הבצל לטיגון גם…

טלי

23/07/2017

הכנתי, יצא ממש טעים. כל הכבוד.

רן

27/01/2017

הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה. תודה רבה לכם

ירדן

26/01/2017

קציצות נימוחות וטעימות תודה על מתכון נהדר

foodisgood

23/01/2017

היי שני,
לאחר טיגון הקציצות כבר יציבות יותר. כמובן שיש לשים לב ולערבב בעדינות, אבל אין סיבה שהן תתפרקנה 🙂

שני

11/01/2017

יש משהו שאני לא מבינה, לטגן את קציצות, אחר כך לערבב עם האפונה שהם בסיר? הם לא מתפרקות בערבוב?

שוקי

14/12/2016

אם תוסיפו קופסת פטריות חתוכות לאפונה , מובטח לכם שדרוג טעים מאוד .
תנסו בבית . בתאבון .
אוהב את האתר פרסמתי אותו בכל הזדמנות .. לא רק האוכל , יש בו אווירה ביתית .

foodisgood

28/11/2016

היי גילי, כאן תמצאי מגוון מתכונים לקציצות ברטבים שונים.

גילי

16/11/2016

יש לי קציצות שאני מכינה ומקפיאה .. מתחשק לי רוטב שונה אני יכולה להוסיף אותם לרוטב ולהכין מהם?

נטלי

28/10/2016

הי שרית.
יצא טעים מאוד!!!
שאלה לעצלנים, עד כמה נורא זה יהיה אם קודם אכין את הרוטב ואז אניח מעל את הקציצות להתבשל בלי טיגון?

שי

16/10/2016

חובה לרדת לפרטים הקטנים!
הרגע סיימתי לבשל…מקווה שיאהבו!

עדי

16/09/2016

יצא מעולה! תודה על מתכון מנצח

עדי

30/07/2016

עשיתי כבר פעמיים, בלי הכוסברה כי אני לא אוהבת ויצא פשוט מדהים!!!! מומלץ בחום

foodisgood

04/07/2016

היי תמיר,
ממש צר לי לשמוע שתערובת הקציצות נזרקה לפח.
בדרך כלל כשמשתמשים בעשבי תיבול יש לקצוץ אותם, בעיקר בתערובת של קציצות.
אנחנו שואפים לערוך את המתכון בצורה הטובה ביותר כך שיהיה נגיש לכולם, ככל הנראה נעשתה טעות ולא צוין במתכון שיש לקצוץ את עשבי התיבול. המתכון יתוקן כמובן.

תמיר

04/07/2016

פשוט ביזיון- זרקתי את תערובת הקציצה בשלמותה לפח בגלל חוסר פירוט מצידכם. בתור אדם שלא מרבה לבשל-הייתי שמח אם הייתם רושמים ליד הפטרוזיליה והכוסברה שצריך לטחון אותם .

מירון

15/02/2016

אז דנה כמה מים צריך אם ליטר זה המון?

מורן

25/09/2015

התאהבתי במתכון. מכינה אותו בכל הזדמנות וגורפת המון מחמאות.
מעולם לא הוספתי ליטר מים- זה המון.

דנה

26/06/2015

רשמתם לאחר הטיגון להוסיף את כל מצרכי הרוטב מלבד האפונה אך ליטר המים גם נחשב כמצרך רוטב ואותו אתם אומרים להוסיף לאחר מכן שווה תיקון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00