כרוב ניצנים יכול להיות נשנוש פריך וממכר! הוא מלא בערכים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים חשובים. את הירק הנפלא והמיוחד הזה מכינים ממש בקלות!
מתכון לכרוב ניצנים במחבת
זמן הכנה: 5 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 20 דק'
מצרכים:
- 350 גרם כרוב ניצנים טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס מים
- 1 כף חומץ בלסמי או מיץ לימון
הוראות הכנה:
- מסירים את קצוות ועלים ראשונים ושוטפים היטב, מסננים וחותכים לחצי
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים כרוב, מלח ופלפל ומערבבים.
- משתדלים שפני הכרוב החתוך יפנה כלפי מטה ומבשלים ללא הפרעה על אש נמוכה כ – 3 דקות, עד שהם משחימים בחלק התחתון.
- מוסיפים מים, מכסים ומבשלים כ – 5 דקות נוספות, עד שהכרוב מתרכך מבפנים.
- מסירים את המכסה וממשיכים לבשל 2 דקות עד שכל המים מתאדים.
- מוסיפים מיץ לימון, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מיד.
בתאבון!