
פשטידת בטטה וגבינה קלה ב-10 דקות עבודה
על ידי FoodisGood מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, פשטידות וקישים
מתכון לפשטידת בטטה מעולה לארוחת ערב מהירה וגם לאירוח חלבי. ניתן להכין עם גבינת עזים וגם להקרים את הפשטידה עם גבינה צהובה. מתכון קל ומהיר.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
10 דקות
50 דקות
1 שעה
- תבנית מלבנית בינונית
מצרכים למתכון
2 בטטות גדולות
2 ביצים
2.5 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
1 גביע גבינת קוטג'
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גביע קטן של שמנת חמוצה 100 גרם
חופן קוביות גבינת עזים (אופציה לשדרוג המתכון)
חופן גבינה צהובה מגוררת נוסף להקרמת הפשטידה (לא חובה)
הוראות הכנה
קולפים ופורסים את הבטטות לפרוסות דקות.
מערבבים את כל מצרכי הפשטידה בקערה גדולה יחד עם שלושת רבעי כמות פרוסות הבטטה.
משמנים תבנית מלבנית בינונית ויוצקים לתוכה את בלילת הפשטידה.
מפזרים גבינה צהובה להקרמה ומסדרים מעל את פרוסות הבטטה הנותרות.
רגע לפני שמכניסים את הפשטידה לתנור, מפזרים קוביות גבינת עזים מעל לפרוסות הבטטה.
אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-50 דקות, או עד להזהבה.
חשוב מאוד - יש לצנן את הפשטידה היטב לפני הגשתה אחרת היא תתפרק.
גילי
יצא מצוין! הוספתי בולגרית. אפייה על טורבו אחרת הבטטות לא מוכנות מספיק. למטה שמתי שתי טורטיות תירס כבסיס טעים.
יול
יצא מעולה וטעים מאוד, תודה!