חבילת ברוקולי קפוא וכל גבינה שתמצאו אצלכם במקרר יצרו לכם ממש בקלות ארוחת ערב מזינה וטעימה במיוחד! את הפשטידה הזאת כולם אוהבים.
מתכון לפשטידת ברוקולי וגבינות
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה 24, אובאלית או מרובעת בינונית
מצרכים:
- חבילת פרחי ברוקולי קפואים, מופשרים כ-10 דקות על השיש
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח
- גביע וחצי של גבינה רכה שיש במקרר (קוטג' / גבינה לבנה / שמנת חמוצה / או כל גבינה רכה שתמצאו)
- 150 גרם גבינה קשה או חצי קשה שיש במקרר (צהובה מגוררת / מוצרלה מגוררת / בולגרית מפוררת וכד'..)
הוראות הכנה:
- משמנים תבנית בשכבת חמאה נדיבה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים ביצים, גבינות ומלח ופלפל בקערה עד לבלילה אחידה.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי ומערבבים טוב טוב.
- יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית המשומנת ואופים בתנור למשך כחצי שעה, עד שהפשטידה מזהיבה.
- מוציאים ומצננים, נותנים לפשטידה להתייצב בטמפרטורת החדר ורק לאחר מכן פורסים.
בתאבון!
עוד דברים שתוכלו להכין בקלות עם ברוקולי קפוא: