

קיש ברוקולי וגבינות • מתכון מנצח
על ידי FoodisGood מתכונים צמחוניים, פשטידות וקישים
מתכון נהדר לקיש ברוקולי וגבינות, מתאים לאירוח או כתוספת בריאה לארוחת הערב. ניתן להכין גם קיש ברוקולי וכרובית משודרג וטעים במיוחד.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- תבנית קיש סטנדרטית
הוראות הכנה
הכנת בצק הקיש
מערבבים קמח עם חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לערבב וללוש גם ביד.
מוסיפים בין 2 ל-3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים לקירור ל-30 דקות.
מרדדים את הבצק לצורת עיגול על משטח מקומח ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
דוקרים קלות עם מזלג את בצק הקיש ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
מוציאים את בצק הקיש ואופים בתנור חם על 180 מעלות כרבע שעה עד שהבצק מזהיב, מוציאים ומצננים.
הכנת מלית ברוקולי וגבינות
אם משתמשים בברוקולי טרי: מפרידים את הברוקולי לפרחים וחולטים בסיר למשך כעשר דקות במים חמים עם מעט מלח.
אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך לחלוט לפני.
חותכים לרצועות את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
מפזרים את הבצל והברוקולי על בצק הקיש.
מערבבים את הגבינות ואת יתר חומרי המלית בקערה נפרדת ויוצקים מעל הבצק והברוקולי.
אופים בתנור שחומם מראש ל180-מעלות במשך כ-40 דקות.
אפשרויות נוספות:
להכנת קיש ברוקולי עם כרובית, יש להשתמש בחצי ראש ברוקולי + חצי ראש כרובית (או רבע חבילת ברוקולי קפוא ורבע חבילת כרובית קפואה).
3 דירוגים וחוות דעת
טלי
מכניסים פעמיים את הבצק לתנור? פעם רק את הבצק ופעם שנייה עם הברוקולי והגבינות?
רותי
הקיש בתנור… ופתאום חשבתי שאין במלית קמח… זה נהיה יציב בלי קמח?
רימה
היה טעים מאוד.תודה על המתכון.