FoodisGood

אחת ולתמיד: איך למנוע מפחזניות לצנוח

איך לאפות פחזניות | תמונה: shutterstock

הפחזניות הן מאפה עדין מאוד, בעל מרקם אוורירי העשויות מבצק רבוך. הפחזניות תמיד נמצאות בסיכון לצנוח, בדיוק בגלל הבצק הכל כך עדין שלהן וחשוב לדעת איך להתנהל נכון ומה לעשות על מנת שזה לא יקרה, כך שנוכל לקבל פחזניות מושלמות אחת אחת.

אז איך אופים פחזניות בלי טעויות?

אחת הסיבות שהפחזניות נופלות, נובעת מלחות יתר. לפעמים הבצק אינו נאפה מספיק או לא נאפה בצורה שווה והלחות אשר נשארת בבצק גורמת להן לצנוח. 4 כללים חשובים שימנעו את צניחת הפחזניות שלכם:

1. מיקום הפחזניות בתנור

שימו לב שאתם ממקמים את הפחזניות במרכז התנור ובמרכז התבנית. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות. החום יגרום לבצק להתרחב וייבש את כל הלחות שנמצאת בלב המאפה, מה שלעתים גורם לפחזניות לצנוח.

2. בזמן האפייה

הכניסו את הפחזניות לתנור ואפו במשך 20 דקות. אם אתם אופים 2 מגשים של פחזניות בו זמנית – ודאו שאתם מחליפים את מיקום מגשי הפחזניות מידי פעם מלמעלה למטה, כך שכל הפחזניות ייאפו ויתחממו באופן שווה.

3. מתי הן מוכנות?

ברגע שהפחזניות מזהיבות או משחימות מעט, הוציאו אחת מהתנור וחתכו לחצי. במידה והבצק יבש מבפנים, סימן שהפחזניות מוכנות וניתן לכבות את התנור. במידה והפחזניות לחות מבפנים, המשיכו לאפות למשך 5 דקות נוספות.

4. לאחר האפייה

נקבו את הפחזניות כמה פעמים בעזרת קיסם, על מנת שיכנס אוויר לבצק. השאירו את דלת התנור פתוחה מעט והמתינו כשעה, עד שהפחזניות יגיעו לטמפרטורת החדר.

עכשיו שאתם יודעים איך להכין פחזניות בצורה הטובה ביותר, צפו בסרטון והכינו את הפחזניות שלכם לפני המתכון המושלם של הילה רשתי >> קליק למתכון לפחזניות מושלמות

סלט כרוב ושמיר עשיר בצ'יק

הנה סלט עשיר ומושקע שמכינים במינימום עבודה – שילוב מנצח של כרוב, מלפפון ושמיר הופך את הסלט הזה למרענן במיוחד. מתכון פשוט ביותר ומוצלח ביותר.

פנקייק שיבולת שועל • מתכון בריא וקל להכנה

פנקייק בריאים שכל מי שטועם מתאהב בהם. שילוב נהדר של שיבולת שועל ובננה יחד עם עוד כמה מרכיבים בסיסיים הופך את הפנקייקס האלו למתוקים, משביעים וסופר מוצלחים. הכי כיף שגם ממש קל להכין אותם.

דילוג לתוכן