FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שמנת חמוצה אקסטרה רכה ועסיסית

אין תחליף לעוגה בחושה! השמנת החמוצה הופכת את העוגה הזאת לרכה יותר, עסיסית יותר ופשוט נמסה בפה. המתכון המושלם הזה לעוגת שמנת חמוצה ילך איתכם הרבה זמן. מתאימה מאוד לאירוח בכל שעה ביום!

מתכון לעוגת שמנת חמוצה

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: ניתן להכין בתבניות שונות: תבנים רגילה בקוטר 28 עם חור במרכז או תבנית בקוטר 26 בלי חור וגם ב-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות (קרטון).

מצרכים:

  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ביצה
  • 240 מ"ל (1 כוס) שמנת חמוצה 15%

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן או משמנים ישירות את התבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
  3. בקערה נפרדת מקציפים מעט עם מזלג שמן, וניל וביצה. מקציפים מעט רק לפירוק הביצה.
  4. מוסיפים לחומרים היבשים את הרטובים והשמנת החמוצה ומערבבים לכדי איחוד. בלילת העוגה תהיה סמיכה, זה בסדר.
  5. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ומחליקים קלות את החלק העליון.
  6. אופים בתנור החם למשך 35-40 דקות, או עד ששיפוד יוצא יבש ונקי.
  7. כשהעוגה מוכנה, משאירים אותה בתנור מכובה לעוד 10 דקות ואז מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר.

אוהבים עוגות קלות?
קבלו רעיונות לעוגות חדשות עם אוספי המתכונים הבאים:

שדרוגים, שינויים והערות לעוגת שמנת חמוצה

  • ניתן לאכול את העוגה כמו שהיא, היא מעולה! או להוסיף סירופ מתוק או זיגוג שמנת חמוצה מעל;
    – להכנת סירופ מתוק: מרתיחים כוס מים עם חצי כוס סוכר וכף מיץ מלימון או תפוז סחוט, מערבבים ומבשלים כעשר דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין. שופכים על העוגה ברגע שיוצאת מהתנור.
    – להכנת זיגוג שמנת חמוצה: מערבבים יחדיו 240 מ"ל (1 כוס) שמנת חמוצה 15% עם 2 כפות אבקת סוכר ומורחים על העוגה רק לאחר שהתקררה.
  • העוגה נשמרת עסיסית לאורך זמן, בימי הקיץ יש לאחסן אותה במקרר.
דילוג לתוכן