FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולד בריאה ועסיסית מקמח כוסמין

מתכון מנצח לעוגת שוקולד בריאה שמכינים בקלות עם קמח כוסמין. העוגה הזאת יוצאת כל-כך רכה ועסיסית שבכלל לא תבחינו בהבדל. מתכון מאוד קל שמתאים לכולם, אפילו ילדים ישמחו לקבל פרוסה!

מתכון לעוגת שוקולד מקמח כוסמין

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק קטנות או עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1.5 כפות חומץ
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1.5 כוסות סוכר לבן
  • חופן שבבי שוקולד צ'יפס או קוביות שוקולד חלב

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים הרטובים ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים לקערת הרטובים את כל החומרים היבשים לפי הסדר וטורפים מעט בין מצרך למצרך.
  4. מערבבים הכל לכדי בלילה אחידה וללא גושים ויוצקים לתבנית משומנת.
  5. שופכים במרכז העוגה ולאורכה את שבבי השוקולד צ'יפס, אין צורך להשקיע אותם הם ישקעו לבד באפייה.
  6. אופים בתנור החם למשך 45 דקות ומוציאים לקירור בטמפרטורת החדר.
    בתאבון!

טיפים ושדרוגים לעוגה:

עוד עוגות שכדאי להכיר

דילוג לתוכן