מתכון מנצח לעוגת שוקולד בריאה שמכינים בקלות עם קמח כוסמין. העוגה הזאת יוצאת כל-כך רכה ועסיסית שבכלל לא תבחינו בהבדל. מתכון מאוד קל שמתאים לכולם, אפילו ילדים ישמחו לקבל פרוסה!
מתכון לעוגת שוקולד מקמח כוסמין
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק קטנות או עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
- 1/2 כוס שמן
- 1.5 כפות חומץ
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 וחצי כוסות מים
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס קקאו
- 1.5 כוסות סוכר לבן
- חופן שבבי שוקולד צ'יפס או קוביות שוקולד חלב
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן.
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים הרטובים ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים לקערת הרטובים את כל החומרים היבשים לפי הסדר וטורפים מעט בין מצרך למצרך.
- מערבבים הכל לכדי בלילה אחידה וללא גושים ויוצקים לתבנית משומנת.
- שופכים במרכז העוגה ולאורכה את שבבי השוקולד צ'יפס, אין צורך להשקיע אותם הם ישקעו לבד באפייה.
- אופים בתנור החם למשך 45 דקות ומוציאים לקירור בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
טיפים ושדרוגים לעוגה:
- לעוגה טבעונית ניתן להחליף את הביצים בבנה מעוכה אחת.
- לעוגה בריאה יותר ניתן להשתמש בסוכר קנים במקום הסוכר הלבן.
- להגשת העוגה לילדים מומלץ לשדרג עם ציפוי נאש שוקולד – למתכון לציפוי גנאש שוקולד לעוגה לחצו כאן