FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לפחזניות קלות ומנצחות

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

פחזניות קלות ופשוטות שכיף לתת כמתנה או להגיש לאורחים. הפחזניות הן הקינוח האולטימטיבי והן טעימות במיוחד במילוי קצפת או קרם פטיסייר. לאחר כמה ניסיונות מתרגלים לעבוד עם בצק רבוך והכנת הפחזניות הופכת מהנה וטעימה במיוחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • 12-15 פחזניות

מצרכים למתכון

1 כוס חלב

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

100 גר' חמאה

כוס קמח

4 ביצים M

הוראות הכנה

בסיר קטן נחמם חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה, נביא לרתיחה ונערבב להמסת הסוכר והחמאה.

ננמיך להבה ונוסיף כוס קמח, תוך כדי ערבוב ובהדרגה, עד שנהיה גוש בצק שמתנתק מדפנות הסיר.

נעביר את גוש הבצק לקערת מיקסר ונצנן מעט. נוסיף ביצים ונטרוף טוב טוב במיקסר עם וו גיטרה.

נעביר את תערובת הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב, נזלף על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הפחזניות כ-30 דקות, תלוי בתנור.

נחכה לצינון מוחלט של הפחזניות, נחתוך לרוחב ונמלא בקרם פטיסייר / קצפת. ניתן גם לטבול את הפחזניות בשוקולד מומס.

פחזניות, זה אולי הקינוח האהוב ביותר - הנה כמה עובדות מעניינות על פחזניות:

  • שלא כמו סופלה - הפחזניות מצליחות לשמור על נפחן גם לאחר האפייה, וזאת בזכות מבנה הבצק עתיר החלבונים שלהן.
     
  • המילוי הפופולרי ביותר לפחזניות הוא קרם פטיסייר אבל אפשר כמובן למלא אותן בקצפת אוורירית, אל תשכחו את ציפוי השוקולד
     
  • השני בינואר הוא יום הפחזניות הבין-לאומי, תרשמו ביומן!
     
  • לא רק פחזניות - מהבצק הרבוך ניתן להכין מגוון קינוחים מעולים, בניהם: אקלר, עוגת קרוקומבוש, פריז-ברסט ועוד..

7 דירוגים וחוות דעת

אני

רציתי לדעת האם ניתן להחליף את כוס החלב בכוס מים?אני רוצה שהפחזניות יהיו פרווה

אביבה

תנסו את המתכון הזה:
200 גרם מרגרינה
2 כוסות מים
2 כוסות קמח
קורט מלח
2 כוסות קמח
4-5 ביצים (לפי העין )

א

הכנתי פעמיים פחזניות (אמנם מתכון אחר אבל הוא כמעט אותו דבר) ועשיתי אותם בדיוק לפי המתכון והם יוצאות לי כמו עוגיות ולא פחזניות אני חושבת שכנראה זה איזושהי תוכנה לא מתאימה בתנור.. וזה מבאס ואני לא יודעת מה לעשות

היי אושרה,
לא כדאי להכין את הפחזניות עם קמח מלא.
הקמח המלא כבד יותר מקמח רגיל מה שעלול לגרום לפחזניות ליפות.
אם בכל זאת תרצי להכין פחזניות בריאות יותר אני מציעה לך להשתמש בחצי חצי – חצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין שהוא הרבה יותר קל מהמלא.

אושרה

ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא?

היי יפית, לא כדאי להחליף את החמאה בשמן קוקוס.
החמאה מאוד חשובה להכנת בצק פחזניות מוצלח.

יפית יעל לוי

היי תודה על המתכון
ניתן להשתמש בתחילף לחמאה שלמה ?
אולי שמן קוקוס ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן