סופגניות מסביב לעולם: כך הן נראות בכל מדינה

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הסופגנייה היא אולי אחד המאפים האהובים עלינו. אין צורך להסביר כמה טעים זה וכמה אנחנו מחכים לחג החנוכה כל שנה רק בשביל הסופגניות החמות שקורצות לנו מבעד לחלון הראווה במאפיות.

בגלל האהבה שלנו למאפה המתוק והטעים כל כך הזה, יצאנו לבדוק אילו סופגניות יש ברחבי העולם, איך הן נראות וממה הן עשויות? רמז, כולן טעימות בטירוף, לפחות ככה זה נשמע.

1. איטליה – בומבולוני

סופגניית הבומבולוני נפוצה בעיקר בעיר טוסקנה ופירנצה ושמה מגיע מהמילה בומבה (פצצה) מאחר וצורתה עגולה והיא מפוצצת בקרם עשיר.

  • ממה היא עשויה: שמרים.
  • צורה: עגולה, לעתים גם עגולה עם חור באמצע כמו הדונאט.
  • מילוי: קרם וניל או קרן פטיסייר.
  • ציפוי: אבקת סוכר.



2. צרפת – בנייה

מאפה צרפתי מפורסם העשוי מבצק מטוגן המשמש בדרך כלל להכנת פחזניות. מלבד צרפת, הסופגנייה מפורסמת גם בניו-אורלינס, שם היא מוגשת כמאפה לארוחת בוקר.

  • ממה היא עשויה: חמאה, ביצים, קמח ומים. לעתים משתמשים בבצק שמרים על מנת להכין את הסופגנייה.
  • צורה: לעומת סופגניות אחרות, צורתה של הבנייה היא מרובעת.
  • מילוי: הסופגניות הצרפתיות אינן מלאות במילוי מסוים.
  • ציפוי: לעתים מוגשות בציפוי אבקת סוכר.

3. מזרח תיכון – זלבייה

הזלבייה (או בשמה השני, זנגולה) נפוצה מאוד במזרח התיכון במדינות כגון איראן, עיראק, לבנון, תוניסיה, אלג’יריה, מצרים ואפילו בישראל. וכן בהודו, סרי לנקה, נפאל. ומתאפיינת בצורתה המיוחדת. ניתן להגיש את המאפה חם או קר כאחד. >> מתכון להכנת זנגולה

  • ממה זה עשוי: המאפה המיוחד הזה עשוי מקמח הודי מיוחד או מקמח רגיל, טבול בסוכר וסירופ.
  • צורה: צורתו של הזלבייה מיוחדת ומכינים אותה בדרך כלל בעזרת מזרק תוך כדי זילוף ישירות לתוך שמן חם.
  • מילוי: אינו מכיל מילוי.
  • ציפוי: מי סוכר, סירופ, מי ורדים.

4. ספרד – צ’ורוס

אחד המאכלים הלאומיים של ספרד, עשוי מבצק המטוגן בשמן עמוק ולעתים מצופה בשוקולד. בדרך כלל הצ’ורוס מוגשים כארוחת בוקר ולאו דווקא כקינוח בלבד. >> מתכון לצ’ורוס ביתיים בקלות

  • ממה זה עשוי: הצ’ורוס עשויים מקמח, סוכר, מים ומלח.
  • צורה: צורתם היא ארוכה ודקה או לעתים קצרה ועבה.
  • מילוי: אינם מכילים מילוי בדרך כלל, אבל בשנים האחרונות המתפתחו המתכונים לצ’ורוס וכעת הם מכילים גם מילויים שונים.
  • ציפוי: בדרך כלל הצ’ורוס מצופים בסוכר, או טבולים בשוקולד חם.



5. הודו – בלושני

הבלושני הוא מאפה הודי לאומי, בעיקר בתת יבשת ההודית. בנוסף המאפה פופולרי בנפאל, בנגלדש ופקיסטן. המאפה המתוק מוגש חם ונחשב לקינוח. עוד סופגניות מיוחדות ופופולריות בהודו הן עוואמה, סופגניות ביס מקמח תפוחי אדמה >> מתכון לעוואמה

  • ממה זה עשוי: הסופגנייה ההודית עשויה מחמאה מובהרת, קמח הודי וסוכר.
  • צורה: צורתו של המאפה היא עגולה, לעתים אף עם חור באמצע.
  • מילוי: אינו מכיל מילוי, אך מטוגן בחמאה.
  • ציפוי: מצופה בסירופ מתוק או מי סוכר.

6. הולנד – אליבול

הסופגנייה ההולנדית פופולרית גם בבלגיה וידועה בזכות גודלה הקטן, בגודל כפית גלידה ליתר דיוק’ ובדרך כלל נאכלת בחגים ומאורעות חגיגיים.

  • ממה זה עשוי: שמרים, סוכר, מלח, חלב, ביצים, קמח.
  • צורה: צורתם של האליבול היא בדרך כלל קטנה, כגודל 2 כדורי גלידה.
  • מילוי: לעתים הסופגנייה ההולנדית מכיל צימוקים בתוך הבצק.
  • ציפוי: אבקת סוכר.

7. דרום אפריקה – קוסיסטר

אחד הממתקים האהובים ביותר בדרום אפריקה, עשוי בשמן עמוק ומוגש חם. זה הוא מאפה לאומי בדרום אפריקה, לעתים נאפה לשם התרמת כספים לבניית בתי ספר ומוסדות חינוך.

  • ממה זה עשוי: בצק, סוכר וסירופ.
  • צורה: צורתו של הקוסיסטר דומה לחלה, מן צמה מטוגנת.
  • מילוי: המאפה מטוגן בשמן עמוק.
  • ציפוי: לעתים מצופה המאפה בסירופ או דבש.



עכשיו שאתם מכירים את הסופגניות מרחבי העולם, אולי תפנקו את עצמכם באיזה סופגנייה ביתית? הנה כמה מתכוני סופגניות מעולים במיוחד:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *