
זנגולה – מאכל עירקי לפורים או חנוכה
על ידי חדווה מלמד מתכונים לחנוכה, קינוחים
זנגולה עיראקית שמכינים למתוקים של פורים וגם לפעמים בחנוכה. בצק בסיסי ודביק שמכניסים למזרק ומטגנים.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
25 דקות
20 דקות
45 דקות
- 20 זנגולות
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הוראות הכנה
לערבב את כל המצרכים של הבצק עד לבצק דביק וקצת דליל שאפשר להעביר למזרק, להתחיל עם 2 וחצי כוסות מים ואם לא מספיק דליל להוסיף עוד חצי כוס מים
להעביר את הבצק למזרק ולזלף צורות לתוך השמן הרותח בתנועה מעגלית
לטגן עד שהזנגולה מזהיבה ולהוציא ישר לסירופ המתוק, אחרי הסירופ להעביר למסננת
הכנת הסירופ
להרתיח מים עם סוכר עד שהסוכר נמס להוסיף כף מיץ לימון ולערבב
לסדר את הסיר עם הסירופ ליד הסיר של הטיגון ולהעביר כל זנגולה מיד לסירוף