זנגולה – מאכל עירקי לפורים או חנוכה

על ידי חדווה מלמד  ,

זנגולה עיראקית שמכינים למתוקים של פורים וגם לפעמים בחנוכה. בצק בסיסי ודביק שמכניסים למזרק ומטגנים.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 25 דקות

    20 דקות

    45 דקות

  • 20 זנגולות

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח

30 גרם שמרים

2 וחצי כוסות מים עד שלוש

קורט הל טחון (לא חובה)

לסירופ

2 וחצי כוסות סוכר

2 כוסות מים

כף מיץ לימון

כלים

מזרק (כמו של סופגניות)

הוראות הכנה

לערבב את כל המצרכים של הבצק עד לבצק דביק וקצת דליל שאפשר להעביר למזרק, להתחיל עם 2 וחצי כוסות מים ואם לא מספיק דליל להוסיף עוד חצי כוס מים

לחמם שמן עמוק עד שהוא רותח

להעביר את הבצק למזרק ולזלף צורות לתוך השמן הרותח בתנועה מעגלית

לטגן עד שהזנגולה מזהיבה ולהוציא ישר לסירופ המתוק, אחרי הסירופ להעביר למסננת

הכנת הסירופ

להרתיח מים עם סוכר עד שהסוכר נמס להוסיף כף מיץ לימון ולערבב

לסדר את הסיר עם הסירופ ליד הסיר של הטיגון ולהעביר כל זנגולה מיד לסירוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.