
זנגולה – מאכל עירקי לפורים או חנוכה
על ידי חדווה מלמד מתכונים לחנוכה, קינוחים
זנגולה עיראקית שמכינים למתוקים של פורים וגם לפעמים בחנוכה. בצק בסיסי ודביק שמכניסים למזרק ומטגנים.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
25 דקות
20 דקות
45 דקות
- 20 זנגולות
הוראות הכנה
לערבב את כל המצרכים של הבצק עד לבצק דביק וקצת דליל שאפשר להעביר למזרק, להתחיל עם 2 וחצי כוסות מים ואם לא מספיק דליל להוסיף עוד חצי כוס מים
להעביר את הבצק למזרק ולזלף צורות לתוך השמן הרותח בתנועה מעגלית
לטגן עד שהזנגולה מזהיבה ולהוציא ישר לסירופ המתוק, אחרי הסירופ להעביר למסננת
הכנת הסירופ
להרתיח מים עם סוכר עד שהסוכר נמס להוסיף כף מיץ לימון ולערבב
לסדר את הסיר עם הסירופ ליד הסיר של הטיגון ולהעביר כל זנגולה מיד לסירוף
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!