FoodisGood

ממרח פלפלים בולגרי אותנטי (ליוטניצה)

מתכון שכדאי לגזור ולשמור – ליוטניצה הוא ממרח פלפלים קלויים מהמטבח הבולגרי הקלאסי. את הממרח הזה מגישים בארוחות בוקר לצד מאפים ולחם טרי. הממרח יישמר היטב בתוך צנצנת סגורה למשך שבוע שלם והוא גם ניתן להקפאה.

זמן עבודה: 20 דקות | 2 צנצנות בינוניות *ניתן להכפיל כמויות

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

מצרכים:

  • 10-12 פלפלים אדומים (רגילים / שושקה / שניהם)
  • 5-6 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות חומץ
  • לשדרוג: מעט תבלין צ'ובריצ'ה (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. את הפלפלים האדומים קולים עד לריכוך, ומקלפים. מעבירים למסננת ומניחים לשעתיים. -> לחצו כאן כדי ללמוד איך להכין פלפלים קלויים
  2. במטחנת בשר טוחנים את הפלפלים והשום.
  3. לאחר טחינה, מעבירים את הממרח לסיר על אש נמוכה, מוסיפים שמן, מלח, צ'ובריצה, סוכר וחומץ.
  4. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים. בישול של חצי שעה לפחות, תוך כדי ערבוב כל הזמן כדי שלא יישרף.
  5. מעבירים לצנצנות אחסון.

עוד מתכוני פלפלים מעולים:

איך להכין רוטב טריאקי לסושי

הידעתם? אפשר להכין רוטב טריאקי בבית ממש בקלות! לפניכם מתכון לרוטב טריאקי ביתי שמתאים לכל מטרה, גם לסושי. ויד גם רעיונות מעולים להכנה עם טריאקי.

מדריך הכנה: רוטב הולנדז ב-5 דק' עבודה

מתכון נהדר לרוטב הולנדז קלאסי בשלושה שלבים פשוטים שמשתלב נהדר עם מנת אגס בנדיקט ומתאים להגשה גם לצד דגים מטוגנים או כמטבל לירקות. מומלץ להכין בסמוך להגשה.

קרפ סוזט קלאסי + רוטב תפוזים משודרג

היום תלמדו להכין את אחד הפינוקים המתוקים הכי טעימים שיצאו מהמטבח הצרפתי – קרפ סוזט! וגם – מצורף מתכון לרוטב תפוז וחמאה מדהים שיקח את הקרפ שלכם כמה רמות מעלה.

דילוג לתוכן