FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריבת לימון ביתית מ-3 מצרכים בלבד

ריבת לימון קלילה, מרעננת וריחנית שמכינים משלושה מרכיבים פשוטים. הריבה נפלאה למריחה על לחם חם או כתוספת לעוגות ומאפים. חשוב לדעת: לאחסון ראוי של ריבה ביתית יש לחלק אותה לצנצנות בינוניות שעברו תהליך עיקור.

מתכון לריבת לימון ביתית

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים

מצרכים:

(ל-700 גרם ריבה מוכנה)

  • 1/2 ק״ג לימונים צהובים (4-5 לימונים)
  • 1/2 ק״ג סוכר
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה:

  1. רוחצים היטב את הלימון עם הקליפה, מכניסים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות.
  2. שופכים את המים, מצננים מעט את הלימונים וחותכים לקוביות.
  3. מוציאים את הגרעינים ומכניסים אותם לתוך שקית בד קטנה מתאימה לבישול או בד גזה. שומרים בצד.
  4. את הלימונים מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים, עד לקבלת חתיכות קטנות.
  5. מעבירים את הלימונים לסיר, מוסיפים סוכר, כוס מים ואת שקית גרעיני הלימון.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כשעה וחצי, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
  7. מערבבים מידי פעם ומסירים קצף אם נוצר מעל.
  8. כשהריבה מוכנה מצננים מעט, מוציאים את שקית הגרעינים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
  9. סוגרים היטב ושומרים במקום חשוך וקריר או במקרר מספר חודשים.
    בתאבון!

עוד מתכוני ריבות שכיף להכין בבית:

  1. ריבת חבושים ביתית • מתכון פשוט וקל
  2. ריבת תפוז סיני ביתית שתמתיק לכם את החורף
  3. מתכון לריבת תותים ביתית
דילוג לתוכן