ריבת לימון קלילה, מרעננת וריחנית שמכינים משלושה מרכיבים פשוטים. הריבה נפלאה למריחה על לחם חם או כתוספת לעוגות ומאפים. חשוב לדעת: לאחסון ראוי של ריבה ביתית יש לחלק אותה לצנצנות בינוניות שעברו תהליך עיקור.
מתכון לריבת לימון ביתית
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים
מצרכים:
(ל-700 גרם ריבה מוכנה)
- 1/2 ק״ג לימונים צהובים (4-5 לימונים)
- 1/2 ק״ג סוכר
- 1 כוס מים
הוראות הכנה:
- רוחצים היטב את הלימון עם הקליפה, מכניסים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות.
- שופכים את המים, מצננים מעט את הלימונים וחותכים לקוביות.
- מוציאים את הגרעינים ומכניסים אותם לתוך שקית בד קטנה מתאימה לבישול או בד גזה. שומרים בצד.
- את הלימונים מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים, עד לקבלת חתיכות קטנות.
- מעבירים את הלימונים לסיר, מוסיפים סוכר, כוס מים ואת שקית גרעיני הלימון.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כשעה וחצי, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
- מערבבים מידי פעם ומסירים קצף אם נוצר מעל.
- כשהריבה מוכנה מצננים מעט, מוציאים את שקית הגרעינים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
- סוגרים היטב ושומרים במקום חשוך וקריר או במקרר מספר חודשים.
בתאבון!