FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ריבת חבושים ביתית • מתכון פשוט וקל

על ידי FoodisGood  

הריבה היא פתרון מושלם להכין משהו מתוק, ממצרכים ביתיים, במינימום עבודה. זאת הסיבה שאנחנו אוהבים ריבת חבושים - זה טעים ומתוק במיוחד, מתכון לריבת חבושים פשוטה וקלה להכנה בבית, שכולם יכולים להכין. מעולה לארוחת בוקר עם צנימים או פשוט לכריך מתוק.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 25 דקות
  • 25 דקות

    2 שעות

    2 שעות 25 דקות

מצרכים למתכון

½ קילו חבושים

2 כוסות סוכר (400 גרם)

חצי מקל קינמון

חצי כוס מים (120 מיליליטר)

¼ לימון סחוט

הוראות הכנה

ממלאים סיר עמוק ורחב בליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.

שוטפים היטב את החבושים, מכניסים לסיר, כאשר רתח מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות.

מסננים את החבושים, מצננים בצד ומשאירים את מי הבישול בקערה נפרדת.

כאשר החבושים הגיעו לטמפרטורת החדר, מקלפים אותם וחותכים לקוביות.

מכניסים את החבושים לסיר, מוסיפים 400 גרם סוכר, חצי כוס מי בישול (בהם בישלנו את החבושים), חצי מקל קינמון ומבשלים על להבה בינונית למשך שעה.

לאחר שעה, מוסיפים מיץ לימון, מערבבים בעזרת כף עץ ומבשלים למשך 30 דקות נוספות, עד להתרככות החבושים.

מכבים את הלהבה ומעבירים את הריבה היישר לצנצנות בעודה חמה. סוגרים את הצנצנות במכסים ומניחים אותן הפוך (על המכסה) - מאחר והריבה עדין רותחת, פעולה זאת יוצרת וואקום בצנצנת וסוגרת אותה הרמטית.

כאשר הריבה הצטננה, מניחים בצד עד לשימוש.

לאחר שימוש ראשון, ניתן לאחסן במקרר למשך 3 שבועות, או במקפיא למשך 3 חודשים.

איך מעקרים צנצנות לפני שימוש?
מרתיחים סיר מלא במים כמעט עד הסוף, מכניסים 2 צנצנות פתוחות למים ומשאירים במים הרותחים למשך 10 דקות. מוציאים את הצנצנות, מנקזים מהנוזלים הנותרים בתוכן ומניחים על גבי מגבת מטבח או משטח עבודה עד להכנת הריבה. חוזרים על אותה הפעולה עם מכסי הצנצנות ומניחים בצד.

יש לכם חשק לעוד ריבות? אז למה לא אמרתם! הנה, זה ממש כאן:
ריבת תותים ופירות יער ביתית מעולה
מתכון לריבת תפוז סיני כתום
איך מכינים ריבת חלב מושלמת

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן