כשמגיע החורף כל עצי התפוז הסיני כבר גדושים בתפוזים הקטנים והטעימים הללו. למרות שכיף לנשנש אותם ישר מהעץ, כמות התפוזים הסיניים שגדלים לא מותירה לנו ברירה אלא למצוא פתרונות נוספים. אחד המאכלים המוצלחים ביותר שניתן להכין מהם היא ריבת תפוזים סינים כמובן.
מה צריך?
- קילו תפוז סיני
- 800 גר' סוכר לבן
- 1/2 כוס מיץ לימון
- כוס מיץ תפוזים
- כוס מים
איך מכינים?
- את התפוזים שוטפים היטב וחותכים לפרוסות – ניתן לחצות, לחתוך לרבעים או לפרוסות דקות יותר, תלוי בטעם אישי בלבד.
- בסיר גדול מחממים סוכר, מיץ תפוזים ומים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את התפוזים הסינים, מנמיכים להבה ומבשלים למשך שעתיים, כאשר מערבבים את הריבה לעתים.
- הריבה מוכנה כאשר המרקם סמיך וצבע התפוזים מתחזק והופך אדמדם בוהק.
- בסיום הבישול מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
- מוזגים את הריבה המוכנה לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב.
*את צנצנות הריבה ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד לרגע שפותחים אותן. לאחר הפתיחה יש לשמור במקרר.
עוד מתכונים מעניינים עם תפוזים: