FoodisGood

ריבת תפוז סיני ביתית שתמתיק לכם את החורף

כשמגיע החורף כל עצי התפוז הסיני כבר גדושים בתפוזים הקטנים והטעימים הללו. למרות שכיף לנשנש אותם ישר מהעץ, כמות התפוזים הסיניים שגדלים לא מותירה לנו ברירה אלא למצוא פתרונות נוספים. אחד המאכלים המוצלחים ביותר שניתן להכין מהם היא ריבת תפוזים סינים כמובן.

מה צריך?

  • קילו תפוז סיני
  • 800 גר' סוכר לבן
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • כוס מיץ תפוזים
  • כוס מים

איך מכינים?

  1. את התפוזים שוטפים היטב וחותכים לפרוסות – ניתן לחצות, לחתוך לרבעים או לפרוסות דקות יותר, תלוי בטעם אישי בלבד.
  2. בסיר גדול מחממים סוכר, מיץ תפוזים ומים. מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים לסיר את התפוזים הסינים, מנמיכים להבה ומבשלים למשך שעתיים, כאשר מערבבים את הריבה לעתים.
  4. הריבה מוכנה כאשר המרקם סמיך וצבע התפוזים מתחזק והופך אדמדם בוהק.
  5. בסיום הבישול מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  6. מוזגים את הריבה המוכנה לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב.

*את צנצנות הריבה ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד לרגע שפותחים אותן. לאחר הפתיחה יש לשמור במקרר.

עוד מתכונים מעניינים עם תפוזים:

פיצה בשר מהירה על טורטיה

אפשר לקרוא למאפה הזה לחמעג'ון לעצלנים, אבל זה לא משנה איך תקראו לו – הוא הולך להיכנס לתפריט השבועי שלכם בוודאות.

גלו מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה

שתיהן אבקות לבנות, מחירן דומה והן נמכרות באותו באזור בסופר. שתיהן משמשות לאפייה ונראה כאילו יש להן את אותה המטרה בדיוק. האם אתם יודעים מה ההבדל בין סודה לשתייה לבין אבקת אפייה?

מדריך להכנת קוסקוס מקמח תירס (ללא גלוטן)

2 מתכונים מעולים להכנת קוסקוס מקמח תירס, מתכון מהיר במיקרוגל שיוצא פשוט מושלם ומתכון לקוסקוס מקמח תירס קלאסי שמכינים בסיר. שני המתכונים קלים להכנה ובשניהם מתקבל קוסקוס רך ואוורירי, לא פחות טעים מהמקור!

סגולות הרימון: ערכים תזונתיים + 3 סלטים

ראש השנה מתקרב ומזכיר לנו שעונת הרימונים הגיעה. לרימון סגולות בריאותיות שהופכות אותו לפרי מומלץ במיוחד המסייע להתמודדות עם מחלות ומזיקים לגוף. כמו כן, טעמו המתקתק ומרקם הגרגרים המיוחד הופכים אותו למושלם לשילוב בסלטים לקראת החג.

דילוג לתוכן