FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת מיץ תפוזים של אמא

על ידי המטבח של שרית  

לכל אמא יש את העוגה שלה, לאמא שלי הייתה עוגת תפוזים מיוחדת, היא הייתה מכינה לנו אותה עם קקאו כדי שתהיה סופר מתוקה. כשהיא אפתה את העוגה הבית היה מתמלא בריחות מדהימים. היום אני מכינה את העוגה לילדים שלי שנהנים ממנה בדיוק כמו שאני ואחיותי נהנינו

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 7 פרוסות עוגת תפוזים

מצרכים למתכון

4 ביצים

1 אבקת אפייה

2 כוסות קמח רגיל

1/2 כוס שמן

1 כוס מיץ מתפוזים סחוטים

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

הוראות הכנה

מפרידים חלמונים וחלבונים ל-2 קערות נפרדות. לקערת החלמונים מוסיפים אבקת אפייה, מערבבים ומניחים בצד.

את קערת החלבונים מקציפים לכמה שניות, ממשיכים להקציץ ותוך כדי הקצפה מוסיפים לקערה כוס סוכר (בהדרגה). ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. ממשיכים להקציף ומצרפים לקערה את קערת החלמונים - מוסיפים לאט לאט.

תוך כדי הקצפה מוסיפים לקערה בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים והקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערבת אחידה.

משמנים קלות תבנית אפייה עם חור באמצע (או כל תבנית אפייה אחרת) ושופכים אליה חצי מהבלילה.

את חצי הבלילה שנותרה בבלנד מערבבים במהירות איטית, ולה מוסיפים באיטיות את השוקולית.

כעת שופכים בצורה מעגלית את חצי הבלילה לתבנית, מבלי לערבב!

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה, או עד שהחלק העליון של העוגה מקבל גוון זהוב. מוציאים כאשר קיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים פרוסות נדיבות, בתיאבון 🙂

לא מומלץ לאכול את העוגה כשהיא חמה.

עוגות תפוזים זה התמכרות! תנו לנו לפנק אתכם בעוד כמה עוגות מ-ע-ו-ל-ו-ת:

ואם אתם ממש אוהבים עוגות בחושות, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> עוגות בחושות - עשרות מתכונים טעימים

6 דירוגים וחוות דעת

shim

מוצלחת !! טעימה מאוד!!

גליה

זו נהפכה לעוגת הבית. טעימה בכלל ולפרווה בפרט. המון תודה!!!

א

עוגה פשוט טעימה מושלמת

הדס

אני חוזרת אל המתכון הזה כי פשוט יצא מוצלח שבת שעברה!!! שומרת מתכון!

כרמית

העוגה לאחר אפיה נראית מצוין , מקווה שגם הטעם.

שירן

מעולה
נטרפה גם על ידי מבוגרים וגם על ידי ילדים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן