FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון לעוגת תפוזים בחושה, קלה וגבוהה

על ידי שיר אוחיון  

מתכון קל וטעים לעוגת מיץ תפוזים גבוהה ואוורירית, עוגה קלה שמכינים בכמה דקות! מושלמת לאירוח או סתם ליד הקפה.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה

    1 שעה 25 דקות

  • סיר הפלא / תבנית 26

מצרכים למתכון

6 ביצים L מופרדות

כוס סוכר + עוד חצי כוס

גרידה מלימון

גרידה מתפוז

כוס שמן

2.5 כוסות קמח תופח

כוס מיץ תפוזים

מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

נפריד את הביצים ונקציף חלבונים עם כוס סוכר.

בקערה נפרדת נערבב עם מטרפה חלמונים עם חצי כוס סוכר, גרידת לימון ותפוז וכוס שמן.

נוסיף לקערת החלמונים מיץ תפוזים ומיץ לימון, נערבב היטב. נוסיף את הקמח בהדרגה ונערבב רק עד לכדי איחוד.

נשים חלק מקערת החלבונים בקערת החלמונים, נערבב היטב ונוסיף את שאר תכולת החלבונים לקערת החלמונים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.

נחמם תנור ל-180 וניצוק את הבלילה לתבנית הפלא לא משומנת כלל.

נאפה את העוגה כשעה בתנור עד שקיסם יוצא ללא פירורים.

לאחר שעה נוציא את העוגה מהתנור, נהפוך את התבנית על בקבות למשך חצי שעה.

נעבור עם סכין בדפנות העוגה ונהפוך על צלחת.

נפזר אבקת סוכר ונגיש.

אהבתם את המתכון? ידענו! בדיוק בגלל זה החלטנו לפנק אתכם בדף שלם של מתכונים של שיר אוחיון >> לדף המתכונים של שיר אוחיון

ביקשתם? קיבלתם! מתכונים נוספים עם תפוזים שלא תדעו איך לא שמעתם עליהם קודם

מצאנו את המתכון המנצח לעוגת תפוזים בחושה, הנה הוא כאן >> מתכון לעוגת תפוזים

15 דירוגים וחוות דעת

אושרה

עוגה מעולה לא נישאר ממנה פירור.
תודה על המתכון

יעל

כדי להשאיר את העוגה גבוהה בדיוק כמו סיום האפיה שלה בתנור יש להוציאה מהתנור כשהקיסם יוצא יבש ולהחזיקה מהצדדים ולשמוט אותה מגובה 10 ס"מ ישר על השיש. המכה שהיא מקבלת מלמטה משאירה את הנפח שלה בדיוק אותו הדבר. זה מדהים לנסות שאותה בלילה שמחולקת לכמה תבניות אנגלישקייק ונאפות באותו התנור, התבניות ששומטים מהגובה נשארות גבוהות ויפות ואת אלה שלא עושים להן את הפעולה הזאת יורדות ומתכווצות… מי שמנסה לא מפסיקה לעשות את זה לתמיד… בהצלחה!

היי נועה,
יש להשאיר את העוגה בתנור לאחר האפייה, כשהתנור מכובה, למשך שעה ולאחר מכן להפוך את התבנית על גבי בקבוק

נועה

"נהפוך את התבנית על בקבות" – מה זה אומר? והאם צריך לאחר סיום האפייה להשאיר את העוגה שעה נוספת בתנור המכובה? זה פשוט לא כזה ברור…

ליאל

הפתיעה ממש! אוורירית וכיפית! תודה על המתכןו

סתיו

אחלה מתכון, ממליצה להוסיף קוקוס! יוצאת עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ונהדרת

היי אביב, בעוגת התפוזים ובכל עוגה אחרת ניתן להמיר קמח תופח לקמח + אבקת אפייה.
הייחס הוא כזה: על כל קילו קמח, שקית אבקת אפייה.

אביבה

היי, אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל ואבקת אפיה?
תודה

כרמית

אין דבר כזה עוגת תפוזים בחושה, צריך להבין שכדי שעוגת תפוזים תצא גבוהה ועסיסית חשוב מאוד להפריד ביצים ולהקציף, אין סיבה לפחד מזה בנות.
המתכון הנוכחי הוא מתכון קל לעוגת תפוזים בסיסית שכל אחת יכולה להכין.
תנסו!

א.חן

הכנתי את העוגה יצאה לי נהדרת ציפתי את העוגה בגאנש שוקולד ומעל חתכתי קליפת תפוז מסוכרת יצא מאוד מיוחד ומרשים

שרון

איזה יופי! יצאה לי עוגה גבוהה וריחנית! באמת שהמתכון לא מאכזב ומי שלא הכינה כדאי לה ממש מומלצת לאירוח בכלל לא הכנתי בסיר הפלא ועדיין יצאה גבוהה וטובה ואוורירית פשוט מושלמת אהבתי

היי אורטל,
בהחלט ניתן להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
כיוון שתבניות הקרטון קצת קטנות מהרגיל, הייתי ממליצה לחלק את הבלילה ל-2 תבניות.
בהצלחה 🙂

היי יסכה,
בהחלט אפשרי להכין מהמתכון עוגת תפוזים עם שוקולד.
לעוגת תפוזים עם שוקולד צ'יפס – הוסיפי חופן שוקולד צ'יפס לבלילת העוגה, לפני ההוספה, ערבבי את השוקולד צ'יפס עם כף קמח.
לעוגת תפוזים וממרח שוקולד – לאחר יציקת בלילת העוגה לתבנית, הוסיפי כ-3 כפות ממרח שוקולד וערבבי מעט עם שיפוד.

יסכה

אני רומה להכין עוגת תפוזים עם שוקולד איך כדאי? אני יכולה לשלב שוקולד צ'יפס? או אולי ממרח שוקולד נוטלה?

אורטל

הייתי רוצה להכין עוגת תפוזים בתבנית אינגליש קייק
לדעתך תבנית אינגליש קייק חד פעמית (מקרטון) אחת תספיק או שכדאי לאפות ב 2 תבניות?
ממתינה לתשובה תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.