רוטב בשמל מוצלח ב-6 צעדים פשוטים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

רוטב בשמל הוא אחד המפורסמים והטעימים. הוא משמש כרוטב לפסטה, ללזניה, ויש אפילו רוטב בשמל פרווה. מקורו של הרוטב מגיע אלינו מהאחת הארצות הרומנטיות באירופה – צרפת, והוא נקרא על שם המרקיז “לואי דה בשמל”.

מתכון: רוטב בשמל מעולה חלבי / פרווה

כולנו יודעים שאין ארוחה מושלמת בלי הרוטב המושלם. בגדול, אפשר להגיד שרוב העבודה תלויה ברוטב שבו אנחנו בוחרים. לכן נורא חשוב לדעת מה וכמה לשים.



מצרכים:

  • 50 גרם חמאה / חצי כוס שמן זית לבשמל פרווה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס חלב / חלב קוקוס לבשמל פרווה
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם

איך מכינים?

1. ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית עבה, התחתית העבה תשמור על התפזרות חום אחידה ובכך תבטיח רוטב מוצלח שלא נשרף.

הכנת בשמל: שלב המסת החמאה

הכנת בשמל: שלב המסת החמאה

2. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח, בעזרת כף עץ בוחשים היטב ומחזירים לבישול על להבה נמוכה.

מוסיפים את הקמח ומבשלים לתערובת מעט דביקה

מוסיפים את הקמח ומבשלים לתערובת מעט דביקה

3. בסיר נפרד מחממים את החלב על אש נמוכה, כדקה או שתיים, רק עד שבועות קטנות מתחילות להיווצר בקצוות. ואז מסירים מהחום.

4. מוסיפים את החלב לסיר החמאה ולא מפסיקים לבחוש עד לקבלת רוטב בשמל חלק וללא גושים.

רוטב הבשמל מוכן - מדהים נכון?

רוטב הבשמל מוכן – מדהים נכון?

5. כעת מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם, מנמיכים את החום ומבשלים 2-3 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב.

6. מסירים מהאש ונותנים לרוטב לנוח בצד עד לשימוש בפסטה, לזניה או כל מנה אחרת.



עוד רטבים מעניינים שכדאי לדעת להכין:

איך משלבים את הבשמל במנות השונות?

פסטה ברוטב בשמל: שני מאכלים מעולים משתלבים להם יחדיו! פשוט מבשלים את הפסטה, מעבירים לתבנית,מוסיפים מלמעלה את הרוטב ואופים בתנור כ-3 דקות. קיבלנו ארוחה קרמית, אוורירית ופשוט מושלמת. כך תכינו פסטה מושלמת.

לזניה עם רוטב בשמל: מי שאוהב את הלזניה שלו בשרית אבל לא רוצה לוותר על המרקם הקרמי של הגבינות – בשמל פרווה הוא פתרון נהדר עבורו. פשוט מחליפים את הגבינות ברוטב בשמל פרווה בין דפי הלזניה, מה שנותן ללזניה את המרקם הסטיקי המסורתי שלה. מתכון ללזניה בשרית (ניתן לשרדג עם בשמל).

כרובית ברוטב בשמל: עוד דרך טעימה לשדרג את הכרובית (וגם את הברוקולי) היא בעזרת רוטב בשמל. טובלים את הכרובית ברוטב לאחר האידוי, מניחים בתבנית עם קצת גבינה מלמעלה וקדימה לתנור. מתכון לכרובית וברוקולי בבשמל.

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות: ,

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *