מתכון נהדר לרוטב הולנדז קלאסי בשלושה שלבים פשוטים שמשתלב נהדר עם מנת אגס בנדיקט ומתאים להגשה גם לצד דגים מטוגנים או כמטבל לירקות. מומלץ להכין בסמוך להגשה.
זמן הכנה: 10 דק'
מצרכים:
- 120 גרם חמאה ללא מלח
- 3 חלמונים
- 1 כף מיץ לימון או לפי הטעם
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל קאיין או לבן
הוראות הכנה:
- שמים את החמאה בקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד וממיסים במיקרוגל כדקה.
- מכניסים לבלנדר את חלמונים, מיץ לימון, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- כשהבלנדר פועל במהירות בינונית מוסיפים באיטיות רבה ובזרם דק את החמאה המומסת החמה, עד שנוצר רוטב סמיך, קצת יותר דליל ממיונז.
- אם הרוטב "נשבר" בעת ההכנה, מוסיפים לבלנדר תוך כדי שהוא פועל 1-2 כפות מים חמים מאוד.
- מערבבים עד שהרוטב הופך לקרמי.
- טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה קטנה ומגישים.
בתאבון!