FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדריך הכנה: רוטב הולנדז ב-5 דק' עבודה

מתכון נהדר לרוטב הולנדז קלאסי בשלושה שלבים פשוטים שמשתלב נהדר עם מנת אגס בנדיקט ומתאים להגשה גם לצד דגים מטוגנים או כמטבל לירקות. מומלץ להכין בסמוך להגשה.

זמן הכנה: 10 דק'

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה ללא מלח
  • 3 חלמונים
  • 1 כף מיץ לימון או לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל קאיין או לבן

הוראות הכנה:

  1. שמים את החמאה בקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד וממיסים במיקרוגל כדקה.
  2. מכניסים לבלנדר את חלמונים, מיץ לימון, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כשהבלנדר פועל במהירות בינונית מוסיפים באיטיות רבה ובזרם דק את החמאה המומסת החמה, עד שנוצר רוטב סמיך, קצת יותר דליל ממיונז.
  4. אם הרוטב "נשבר" בעת ההכנה, מוסיפים לבלנדר תוך כדי שהוא פועל 1-2 כפות מים חמים מאוד.
  5. מערבבים עד שהרוטב הופך לקרמי.
  6. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה קטנה ומגישים.
    בתאבון!

עוד רטבים קלים ומשדרגים:

דילוג לתוכן