היום תלמדו להכין את אחד הפינוקים המתוקים הכי טעימים שיצאו מהמטבח הצרפתי – קרפ סוזט! וגם – מצורף מתכון לרוטב תפוז וחמאה מדהים שיקח את הקרפ שלכם כמה רמות מעלה.
מתכון לקרפ סוזט צרפתי קלאסי
מצרכים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף סוכר (רצוי דק)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף שמן קנולה
- כוס וחצי חלב דל שומן
- 2 כפות בירה (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- שמים קמח, סוכר וקורט מלח בקערה גדולה ומערבבים.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים ביצים, שמן ו-2 כפות חלב.
- מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את שארית החלב לאט לאט תוך כדי ערבוב עד קבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים בירה ומערבבים (לא חובה).
- מכסים ומקררים 20 דקות.
- מחממים ומשמנים קלות מחבת, יוצקים מן הבלילה בעזרת מצקת, כך שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה ואחידה.
- מטגנים דקה על אש בינונית, או עד שהקרפ מתחיל להתנתק מהדפנות. הופכים ומטגנים עוד דקה, או עד שמזהיב קלות.
- ממשיכים לטגן באותה צורה את שאר הקרפים (אין צורך לשמן יותר את המחבת).
מתכון לרוטב תפוז חמאה לקרפ
מצרכים:
- 100 גרם חמאה
- ¾ כוס סוכר דק
- כוס וחצי מיץ תפוזים טרי סחוט
- 2 כפיות גרידת תפוז מגוררת דק
- 1 כפית גרידת לימון מגוררת דק
- 3 כפות גרנד מרנייה (לא חובה)
- 2 כפות קוניאק (לא חובה)
להכנת הרוטב:
- מחממים את החמאה והסוכר במחבת עמוקה על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבל קרמל זהוב.
- מטים את המחבת בזהירות, על מנת שהקרמל ישחים באופן אחיד.
- יוצקים למחבת את מיץ התפוזים, גרידת תפוז וגרידת לימון ומרתיחים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים גרנד מרנייה וקוניאק ומערבבים (לא חובה). מרתיחים מספר שניות ומנמיכים לאש נמוכה.
להרכבת המנה:
- מכניסים קרפ למחבת הרוטב, ובעזרת מזלג מצפים את הקרפ היטב.
- מקפלים את הקרפ לרבעים ומעבירים לצלחת.
- חוזרים על הפעולה לשאר הקרפים ומגישים חם.
בתאבון!