FoodisGood

קרפ סוזט קלאסי + רוטב תפוזים משודרג

היום תלמדו להכין את אחד הפינוקים המתוקים הכי טעימים שיצאו מהמטבח הצרפתי – קרפ סוזט! וגם – מצורף מתכון לרוטב תפוז וחמאה מדהים שיקח את הקרפ שלכם כמה רמות מעלה.

מתכון לקרפ סוזט צרפתי קלאסי

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר (רצוי דק)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף שמן קנולה
  • כוס וחצי חלב דל שומן
  • 2 כפות בירה (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. שמים קמח, סוכר וקורט מלח בקערה גדולה ומערבבים.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים ביצים, שמן ו-2 כפות חלב.
  3. מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את שארית החלב לאט לאט תוך כדי ערבוב עד קבלת בלילה חלקה.
  5. מוסיפים בירה ומערבבים (לא חובה).
  6. מכסים ומקררים 20 דקות.
  7. מחממים ומשמנים קלות מחבת, יוצקים מן הבלילה בעזרת מצקת, כך שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה ואחידה.
  8. מטגנים דקה על אש בינונית, או עד שהקרפ מתחיל להתנתק מהדפנות. הופכים ומטגנים עוד דקה, או עד שמזהיב קלות.
  9. ממשיכים לטגן באותה צורה את שאר הקרפים (אין צורך לשמן יותר את המחבת).

מתכון לרוטב תפוז חמאה לקרפ

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה
  • ¾ כוס סוכר דק
  • כוס וחצי מיץ תפוזים טרי סחוט
  • 2 כפיות גרידת תפוז מגוררת דק
  • 1 כפית גרידת לימון מגוררת דק
  • 3 כפות גרנד מרנייה (לא חובה)
  • 2 כפות קוניאק (לא חובה)

להכנת הרוטב:

  1. מחממים את החמאה והסוכר במחבת עמוקה על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבל קרמל זהוב.
  2. מטים את המחבת בזהירות, על מנת שהקרמל ישחים באופן אחיד.
  3. יוצקים למחבת את מיץ התפוזים, גרידת תפוז וגרידת לימון ומרתיחים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  4. מוסיפים גרנד מרנייה וקוניאק ומערבבים (לא חובה). מרתיחים מספר שניות ומנמיכים לאש נמוכה.

להרכבת המנה:

  1. מכניסים קרפ למחבת הרוטב, ובעזרת מזלג מצפים את הקרפ היטב.
  2. מקפלים את הקרפ לרבעים ומעבירים לצלחת.
  3. חוזרים על הפעולה לשאר הקרפים ומגישים חם.
    בתאבון!

קינוחים צרפתיים מומלצים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן