FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

פלאן • מתכון לעוגת קרם קרמל מרשימה ונוסטלגית

מתכון לפלאן – עוגת קרם קרמל עם שכבת קרמל מפנקת. קינוח נוסטלגי מומלץ לאירוח ולשבת.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 80 דקות | תבנית: פאי עגולה

מצרכים:

לקרמל:
  • ¾ כוס סוכר
  • רבע כוס מים
לקרם:
  • 1 כוס גבינת שמנת
  • 5 ביצים
  • 350 מ"ל חלב מרוכז ממותק
  • 350 מ"ל חלב 3%
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

לקרמל:

  1.  מבשלים בסיר על אש בינונית-נמוכה סוכר ומים עד להמסה והזהבה כ-10-15 דקות.
  2. מוזגים את הקרמל במהירות לתוך תבנית פאי עגולה ומטים את הכלי עד שכל התחתית מצופה בסירופ. מניחים בצד ל- 10 דקות.

לקרם:

  1. מכניסים לקערה גדולה את גבינת השמנת וטורפים פנימה ביצים אחת אחת, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

להכנת העוגה:

  1. יוצקים את התערובת על הסוכר המקורמל שבתבנית.
  2. מניחים את תבנית הפאי בתבנית גדולה יותר ומוזגים מים רותחים בתבנית הגדולה עד לגובה של 2.5 ס"מ.
  3. אופים עד שמרכז הפלאן מתייצב, בין 50 ל-60 דקות.
  4. מוציאים את הפלאן מהתבנית הגדולה ומניחים להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.
  5. מעבירים למקרר ל – 3 שעות או למשך הלילה.
  6. כדי להסיר את העוגה מהתבנית, יש להעביר סכין סביב הקצוות ולהפוך על מגש הגשה גדול. רוטב הקרמל יהיה נוזלי ויישפך מעל העוגה.

עוד מתכוני קרם וקרמל

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *