מתכון לפלאן – עוגת קרם קרמל עם שכבת קרמל מפנקת. קינוח נוסטלגי מומלץ לאירוח ולשבת.
זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 80 דקות | תבנית: פאי עגולה
מצרכים:
לקרמל:
- ¾ כוס סוכר
- רבע כוס מים
לקרם:
- 1 כוס גבינת שמנת
- 5 ביצים
- 350 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 350 מ"ל חלב 3%
- כפית תמצית וניל
- רבע כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
לקרמל:
- מבשלים בסיר על אש בינונית-נמוכה סוכר ומים עד להמסה והזהבה כ-10-15 דקות.
- מוזגים את הקרמל במהירות לתוך תבנית פאי עגולה ומטים את הכלי עד שכל התחתית מצופה בסירופ. מניחים בצד ל- 10 דקות.
לקרם:
- מכניסים לקערה גדולה את גבינת השמנת וטורפים פנימה ביצים אחת אחת, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
להכנת העוגה:
- יוצקים את התערובת על הסוכר המקורמל שבתבנית.
- מניחים את תבנית הפאי בתבנית גדולה יותר ומוזגים מים רותחים בתבנית הגדולה עד לגובה של 2.5 ס"מ.
- אופים עד שמרכז הפלאן מתייצב, בין 50 ל-60 דקות.
- מוציאים את הפלאן מהתבנית הגדולה ומניחים להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.
- מעבירים למקרר ל – 3 שעות או למשך הלילה.
- כדי להסיר את העוגה מהתבנית, יש להעביר סכין סביב הקצוות ולהפוך על מגש הגשה גדול. רוטב הקרמל יהיה נוזלי ויישפך מעל העוגה.