FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה קרמל מלוח חגיגית ומרשימה

ההנאה מובטחת – מתכון לעוגת גבינה אפויה עם ציפוי קרמל מלוח שלוקח אותה כמה רמות למעלה. עוגה מושקעת וחגיגית, מושלמת לאירוח, ליום הולדת ולכל מטרה.

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: קפיץ עגולה בקוטר 18 ס"מ

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 6 כפות (80 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
  • ¼ כפית מלח
  • 2/3 1 כוסות (150 גרם) עוגיות או ביסקוויטים טחונים

למילוי גבינת שמנת:

  • 2 גביעי גבינת שמנת 225 גר' בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית וניל
  • 2 ביצים בגודל L, טמפרטורת החדר
  • 1 כף קורנפלור
  • קורט מלח

לציפוי קרמל מלוח:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 6 כפות (90 גרם) חמאה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

להכנת בסיס העוגה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית באופן אחיד בחלק
    התחתון של התבנית ובצדדים. מהדקים היטב בעזרת כוס.
  4. אופים 13-15 דקות.
  5. מניחים בצד להתקרר לחלוטין.

מכינים את מילוי גבינת השמנת:

  1. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל – 150 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את גבינת השמנת עד שהיא חלקה.
  3. מוסיפים סוכר, קורנפלור ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, עד שכל ביצה נבלעת בבלילה.
  5. מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. השתדלו לא לערבב יתר על המידה, אלא רק עד לאיחוד כל החומרים.
  6. יוצקים את תערובת גבינת השמנת על בסיס העוגה המוכן.
  7. אופים 45-55 דקות.
  8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר עוד שעה בתנור.
  9. מעבירים סכין בין העוגה לדפנות תבנית האפייה לשחרור העוגה מהתבנית.
  10. נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  11. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

להכנת הקרמל:

  1. ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
  2. לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין וקיבלה גוון זהוב, מוזגים את השמנת המתוקה.
  3. מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר.
  5. מערבבים שוב ומוסיפים את המלח.
  6. ממשיכים לערבב על אש בינונית נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.
  7. מניחים להתקרר.

להגשת העוגה:

  1. מעבירים את העוגה למעמד או צלחת הגשה.
  2. יוצקים את רוטב הקרמל מעל ומפזרים מלח אם רוצים.
  3. שומרים בכלי אטום עד שבועיים במקרר.

עוד עוגות חגיגיות

דילוג לתוכן