ההנאה מובטחת – מתכון לעוגת גבינה אפויה עם ציפוי קרמל מלוח שלוקח אותה כמה רמות למעלה. עוגה מושקעת וחגיגית, מושלמת לאירוח, ליום הולדת ולכל מטרה.
זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: קפיץ עגולה בקוטר 18 ס"מ
מצרכים:
לבסיס העוגה:
- 6 כפות (80 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
- ¼ כפית מלח
- 2/3 1 כוסות (150 גרם) עוגיות או ביסקוויטים טחונים
למילוי גבינת שמנת:
- 2 גביעי גבינת שמנת 225 גר' בטמפרטורת החדר
- ½ כוס שמנת חמוצה
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית וניל
- 2 ביצים בגודל L, טמפרטורת החדר
- 1 כף קורנפלור
- קורט מלח
לציפוי קרמל מלוח:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 6 כפות (90 גרם) חמאה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
להכנת בסיס העוגה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית באופן אחיד בחלק
התחתון של התבנית ובצדדים. מהדקים היטב בעזרת כוס. - אופים 13-15 דקות.
- מניחים בצד להתקרר לחלוטין.
מכינים את מילוי גבינת השמנת:
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל – 150 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את גבינת השמנת עד שהיא חלקה.
- מוסיפים סוכר, קורנפלור ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, עד שכל ביצה נבלעת בבלילה.
- מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. השתדלו לא לערבב יתר על המידה, אלא רק עד לאיחוד כל החומרים.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על בסיס העוגה המוכן.
- אופים 45-55 דקות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר עוד שעה בתנור.
- מעבירים סכין בין העוגה לדפנות תבנית האפייה לשחרור העוגה מהתבנית.
- נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
להכנת הקרמל:
- ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
- לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין וקיבלה גוון זהוב, מוזגים את השמנת המתוקה.
- מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר.
- מערבבים שוב ומוסיפים את המלח.
- ממשיכים לערבב על אש בינונית נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.
- מניחים להתקרר.
להגשת העוגה:
- מעבירים את העוגה למעמד או צלחת הגשה.
- יוצקים את רוטב הקרמל מעל ומפזרים מלח אם רוצים.
- שומרים בכלי אטום עד שבועיים במקרר.
