מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר, כזה שמתאים לאירוח, ליום הולדת או סתם לפינוק של בני המשפחה. עוגה חגיגית וטעימה במיוחד. חשוב לציין כי המתכון עושה שימוש בסוכרלוז.
זמן עבודה: 35 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: עגולה 26
מצרכים:
לעוגה האפויה:
- 2 כפות קמח
- 1 וחצי כוסות אבקת קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 3 כוסות חלב
- ½ כוס שמן
- 3 כפות מיץ תפוחים
- 1/3 כוס אבקת סוכרלוז
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כף תמצית וניל
לקרם:
- 3 כוסות קצפת ללא סוכר – מקציפים גביע שמנת להקצפה ללא סוכר
- ¼ כוס אבקת סוכרלוז כמה טיפות של תמצית סטיביה
- 1 כף תמצית וניל
- ½ כוס אבקת קקאו
- שוקולד ללא סוכר, מגורר
הוראות הכנה:
הכנת העוגה האפויה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית אפייה עגולה בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, סוכרלוז ואבקת קקאו
ומערבבים היטב. - בקערה נפרדת מערבים חלב, שמן, מיץ תפוחים, חומץ ווניל. מערבבים את החומרים בעזרת מיקסר
ידני למשך כ- 2 דקות. - מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים שוב עד שנוצרת בלילה חלקה.
- יוצקים את התערובת לתבנית האפייה.
- אופים 20-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
- לאחר האפייה יש לסגור את התנור, לא להוציא את העוגה ולצנן אותה לחלוטין בתוך התנור.
הכנת קרם השוקולד:
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקרם בעזרת מרית ובעדינות תנועות סיבוביות עד שנוצר קרם שוקולד חלק.
הרכבת העוגה:
- חוצים את העוגה לרוחבה לשתיים או שלושה חלקים שווים ככל הניתן – יש להשתמש בסכין ארוכה במיוחד ולטבול אותה לפני החיתוך במים חמים.
- מורחים קרם שוקולד על כל שכבה ומסדרים את השכבות זו מעל זו.
- החלק העליון מרוח גם הוא בקרם שוקולד. ניתן גם לשמור חלק מהקרם כדי למרוח בצידי העוגה למראה אחיד.
- מקשטים עם שמנת ומעט שוקולד מגורר למעלה.
