FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולד ללא סוכר

מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר, כזה שמתאים לאירוח, ליום הולדת או סתם לפינוק של בני המשפחה. עוגה חגיגית וטעימה במיוחד. חשוב לציין כי המתכון עושה שימוש בסוכרלוז.

זמן עבודה: 35 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: עגולה 26

מצרכים:

לעוגה האפויה:

  • 2 כפות קמח
  • 1 וחצי כוסות אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 3 כוסות חלב
  • ½ כוס שמן
  • 3 כפות מיץ תפוחים
  • 1/3 כוס אבקת סוכרלוז
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף תמצית וניל

לקרם:

  • 3 כוסות קצפת ללא סוכר – מקציפים גביע שמנת להקצפה ללא סוכר
  • ¼ כוס אבקת סוכרלוז כמה טיפות של תמצית סטיביה
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • שוקולד ללא סוכר, מגורר

הוראות הכנה:

הכנת העוגה האפויה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית אפייה עגולה בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, סוכרלוז ואבקת קקאו
    ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבים חלב, שמן, מיץ תפוחים, חומץ ווניל. מערבבים את החומרים בעזרת מיקסר
    ידני למשך כ- 2 דקות.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים שוב עד שנוצרת בלילה חלקה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה.
  6. אופים 20-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
  7. לאחר האפייה יש לסגור את התנור, לא להוציא את העוגה ולצנן אותה לחלוטין בתוך התנור.

הכנת קרם השוקולד:

  1.  בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקרם בעזרת מרית ובעדינות תנועות סיבוביות עד שנוצר קרם שוקולד חלק.

הרכבת העוגה:

  1. חוצים את העוגה לרוחבה לשתיים או שלושה חלקים שווים ככל הניתן – יש להשתמש בסכין ארוכה במיוחד ולטבול אותה לפני החיתוך במים חמים.
  2. מורחים קרם שוקולד על כל שכבה ומסדרים את השכבות זו מעל זו.
  3. החלק העליון מרוח גם הוא בקרם שוקולד. ניתן גם לשמור חלק מהקרם כדי למרוח בצידי העוגה למראה אחיד.
  4. מקשטים עם שמנת ומעט שוקולד מגורר למעלה.

מתכון מומלץ! עוגת גבינה ללא סוכר

עוגה חגיגית ומדהימה
דילוג לתוכן