FoodisGood

עוגת גבינה ללא סוכר (מרשימה וטעימה במיוחד)

מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר – עוגה חגיגית ומרשימה במיוחד בטעם נפלא. שימו לב – המתכון לעוגה עם תחליף סוכר ועוגיות ללא סוכר.

זמן עבודה: 30 דקות | סה"כ: לילה שלם במקרר | תבנית: קפיצית עגולה.

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 2 כוסות ביסקוויטים ללא סוכר, טחונים דק
  • 3/4 כוס חמאה מומסת, לא מלוחה
  • 1/3 כוס אבקת סוכרלוז

למלית:

  • 3 כוסות גבינת שמנת טבעית, בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס חלב מרוכז לא ממותק
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1/3 כוס אבקת סוכרלוז
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 כוס קצפת מוכנה, ללא סוכר (להכנה: מקציפים גביע שמנת ללא סוכר לקצפת)

הוראות הכנה:

הכנת התחתית:

  1. במעבד מזון מעבדים יחדיו ביסקוויטים טחונים עם סוכרלוז וקורט מלח.
  2. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ושופכים פנימה חמאה מומסת. מערבבים במרית או
    באמצעות הידיים עד שהחמאה נבלעת לחלוטין, מוסיפים מעט מים אם התערובת יבשה מידי.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ עגולה ומשטחים בעזרת מרית את הפירורים באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
  4. מהדקים היטב בעזרת כוס ומעבירים למקפיא לצינון בזמן הכנת המלית.

הכנת המלית:

  1. בעזרת מקצפה ידנית מקציפים את השמנת הטבעית עד שנוצר קרם.
  2. מוסיפים סוכרלוז ווניל ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים חלב מרוכז ומיץ ליים ומערבבים.
  4. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב.
  5. מקפלים פנימה את הקצפת, מקפידים לנקות את שולי הקערה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
  6. יוצקים את הבלילה על גבי בסיס הביסקוויטים ומצננים במקרר למשך הלילה, עד להגשה.

תיהנו ואל תשכחו לשתף 🙂

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *