מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר – עוגה חגיגית ומרשימה במיוחד בטעם נפלא. שימו לב – המתכון לעוגה עם תחליף סוכר ועוגיות ללא סוכר.
זמן עבודה: 30 דקות | סה"כ: לילה שלם במקרר | תבנית: קפיצית עגולה.
מצרכים:
לבסיס העוגה:
- 2 כוסות ביסקוויטים ללא סוכר, טחונים דק
- 3/4 כוס חמאה מומסת, לא מלוחה
- 1/3 כוס אבקת סוכרלוז
למלית:
- 3 כוסות גבינת שמנת טבעית, בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס שמנת חמוצה
- 1/4 כוס חלב מרוכז לא ממותק
- 2 כפות מיץ ליים
- 1/3 כוס אבקת סוכרלוז
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 כוס קצפת מוכנה, ללא סוכר (להכנה: מקציפים גביע שמנת ללא סוכר לקצפת)
הוראות הכנה:
הכנת התחתית:
- במעבד מזון מעבדים יחדיו ביסקוויטים טחונים עם סוכרלוז וקורט מלח.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ושופכים פנימה חמאה מומסת. מערבבים במרית או
באמצעות הידיים עד שהחמאה נבלעת לחלוטין, מוסיפים מעט מים אם התערובת יבשה מידי. - מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ עגולה ומשטחים בעזרת מרית את הפירורים באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
- מהדקים היטב בעזרת כוס ומעבירים למקפיא לצינון בזמן הכנת המלית.
הכנת המלית:
- בעזרת מקצפה ידנית מקציפים את השמנת הטבעית עד שנוצר קרם.
- מוסיפים סוכרלוז ווניל ומערבבים שוב.
- מוסיפים חלב מרוכז ומיץ ליים ומערבבים.
- מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב.
- מקפלים פנימה את הקצפת, מקפידים לנקות את שולי הקערה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
- יוצקים את הבלילה על גבי בסיס הביסקוויטים ומצננים במקרר למשך הלילה, עד להגשה.