FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת פנקייק עם קרם שוקולד (קלה להכנה והכי טעימה שיש)

אין מי שלא אוהב פנקייק וכשמצרפים אליו קרם שוקולד עשיר מקבלים קינוח עוד יותר טעים. אז איך מכינים עוגת פנקייקים? מכינים פנקייק, מורחים קרם שוקולד בנדיבות ועורמים אחד על השני, קל!

מתכון לעוגת פנקייק

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול והכנה: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לפנקייק:

  • 1 וחצי כוסות חלב
  • 3 ביצים גדולות
  • 50 גר’ חמאה ללא מלח מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • חמאה מומסת לשימון המחבת

לקרם השוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כף אבקת נס קפה
  • 2 כפיות מים חמים
  • 250 גרם ממרח שוקולד שאוהבים

לציפוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • אגוזי לוז קצוצים גס לקישוט

הוראות הכנה:

להכנת הפנקייקים:

  1. טורפים בקערה חלב, ביצים, חמאה ותמצית וניל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
  3. יוצקים את החומרים הרטובים לקערת הקמח וטורפים רק עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה, כמעט ללא גושים.
  4. מניחים בצד ל – 10 דקות.
  5. מחממים מחבת על חום בינוני-נמוך ומורחים בעזרת נייר סופג מחאה מומסת.
  6. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה ומטים את המחבת כך שנוצר עיגול פנקייק.
  7. מטגנים כדקה וחצי עד שנוצרות בועות.
  8. הופכים ומטגנים דקה נוספת.
  9. מוצאים ועורמים בערמה את כל הפנקייק שהכנתם.

למלית:

  1. בקערת מיקסר מקציפים חלב, שמנת ופודינג לקצף יציב.
  2. בכוס נפרדת מערבבים נס קפה ומים עד להמסה ומוסיפים לקצפת הווניל.
  3. מחלקים את הקצפת לשתי קערות.
  4. מוסיפים פנימה את ממרח השוקולד לאחת הקערות.
  5. ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.

לציפוי:

  1. שמים בקערה שוקולד ושמנת מתוקה.
  2. מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים. אם הבלילה לא חלקה, מכניסים למיקרוגל ל-10 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים, עד שכל השוקולד נמס ומתקבל רוטב חלק ואחיד.

להרכבת המנה:

  1. מניחים על צלחת הגשה פנקייק ראשון.
  2. מניחים במרכז 2 כפות ממלית השוקולד ומורחים באופן אחיד על כל הפנקייק.
  3. מניחים פנקייק נוסף ומורחים קצפת וניל מעל.
  4. חוזרים על הפעולה עד שכל הפנקייקים מונחים בערמה וכל הקרם נמרח על העוגה.
  5. יוצקים בעדינות את הציפוי ומטים את העוגה לצדדים, כך שהחלק העליון יתכסה כולו בציפוי.
  6. מקשים באגוזי לוז קצוצים ומקררים עד להגשה.

עוד מתכוני פנקייק שתמיד עובדים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *