FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טארט טאטן • טארט תפוחים צרפתי קלאסי

מאפה נפלא שנראה מדהים ולמעשה מורכב מ-5 מצרכים פשוטים שיש בכל בית. טארט של תפוחי עץ מקורמלים בתחתית בצק פריך מעולה, השניים משתלבים בצורה מדהימה ויוצרים את הקינוח הצרפתי המסורתי והכל-כך אהוב הזה.

מתכון לטארט טאטן

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: שעה ו-30 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

  • 1/2 חבילת בצק עלים בטמפרטורת החדר.
  • 1.5 ק"ג תפוחים מזן גולדן דלישס או גרני סמית
  • 3 כפות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה ללא מלח

הוראות הכנה:

  1. מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבות וחותכים לרבעים.
  2. ממיסים במחבת בקוטר 24 ס"מ שמתאימה גם לתנור מים וסוכר ומערבבים.
  3. מבשלים את הסוכר במשך 5-7 דקות לסירופ קרמלי.
  4. מוסיפים חמאה ומערבבים כל הזמן, עד שהצבע הופך לקרמל ענברי.
  5. מכניסים את התפוחים, מערבבים ומצפים אותם בשכבת הקרמל.
  6. מבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות, הופכים את התפוחים מידי פעם.
  7. מסירים מהאש כאשר קרמל מצטמצם כמעט לחלוטין.
  8. בעזרת כף מחוררת מוציאים את התפוחים בעדינות ומניחים על תבנית רחבה. מצננים מעט.
  9. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  10. מסדרים את התפוחים בחזרה במחבת על הקרמל במעגלים ומצופפים אותם כמה שיותר. אם נשאר קרמל בתבנית, שופכים על התפוחים.
  11. מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים עיגול בקוטר קצת יותר גדול מהמחבת.
  12. מניחים את הבצק על גבי התפוחים, מהדקים בעדינות ודוחפים את הקצוות מעט פנימה.
  13. יוצרים חריץ קטן במרכז הבצק לשחרור אדים.
  14. אופים 45-55 דקות או עד שהבצק משחים היטב.
  15. מצננים מעט והופכים בזהירות על צלחת הגשה.
  16. מגישים לצד גלידת וניל או קרם פרש.
    בתאבון!

עוד קינוחים עם תפוחים:

דילוג לתוכן