מאפה נפלא שנראה מדהים ולמעשה מורכב מ-5 מצרכים פשוטים שיש בכל בית. טארט של תפוחי עץ מקורמלים בתחתית בצק פריך מעולה, השניים משתלבים בצורה מדהימה ויוצרים את הקינוח הצרפתי המסורתי והכל-כך אהוב הזה.
מתכון לטארט טאטן
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: שעה ו-30 דק' | סה"כ: שעה וחצי
מצרכים:
- 1/2 חבילת בצק עלים בטמפרטורת החדר.
- 1.5 ק"ג תפוחים מזן גולדן דלישס או גרני סמית
- 3 כפות מים
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה ללא מלח
הוראות הכנה:
- מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבות וחותכים לרבעים.
- ממיסים במחבת בקוטר 24 ס"מ שמתאימה גם לתנור מים וסוכר ומערבבים.
- מבשלים את הסוכר במשך 5-7 דקות לסירופ קרמלי.
- מוסיפים חמאה ומערבבים כל הזמן, עד שהצבע הופך לקרמל ענברי.
- מכניסים את התפוחים, מערבבים ומצפים אותם בשכבת הקרמל.
- מבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות, הופכים את התפוחים מידי פעם.
- מסירים מהאש כאשר קרמל מצטמצם כמעט לחלוטין.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את התפוחים בעדינות ומניחים על תבנית רחבה. מצננים מעט.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מסדרים את התפוחים בחזרה במחבת על הקרמל במעגלים ומצופפים אותם כמה שיותר. אם נשאר קרמל בתבנית, שופכים על התפוחים.
- מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים עיגול בקוטר קצת יותר גדול מהמחבת.
- מניחים את הבצק על גבי התפוחים, מהדקים בעדינות ודוחפים את הקצוות מעט פנימה.
- יוצרים חריץ קטן במרכז הבצק לשחרור אדים.
- אופים 45-55 דקות או עד שהבצק משחים היטב.
- מצננים מעט והופכים בזהירות על צלחת הגשה.
- מגישים לצד גלידת וניל או קרם פרש.
בתאבון!