פאי תפוחים מדהים • מתכון מנצח

על ידי FoodisGood  

אם כבר פאי, אז פאי תפוחי עץ אמיתי ועסיסי. מתכון קל וטעים לעוגת פאי תפוחים (גם בגרסת פרווה), מתאים להגשה עם קפה או תה, או סתם להתענג באמצע היום.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

  • תבנית פאי 26

מצרכים למתכון

לבצק הפאי

100 גרם חמאה קרה (מחמאה לפאי תפוחים פרווה)

1 ביצה גדולה

1 כף סוכר

1.5 כוסות קמח

קמצוץ מלח

למילוי תפוחי עץ

1 קילו תפוחי עץ קלופים, חתוכים גס

100 גרם חמאה (מחמאה לפאי תפוחים פרווה)

125 גרם סוכר

1 כפית קינמון

גרידת חצי לימון

לציפוי פרוסות תפוחים

4-5 תפוחי עץ

2 כפות סוכר לבן / חום

5 כפות ריבת משמש

אבקת סוכר (מומלץ לקישוט)

הוראות הכנה

הכנת בצק הפאי

מערבבים חמאה, קמח וסוכר בקערת מיקסר גדולה עד לקבלת מרקם פירורי, מוסיפים ביצה ומערבלים עד למרקם אחיד ולח.

מרדדים את הבצק שנוצר על משטח עבודה כך שיתאים לגודל תבנית פאי בקוטר 24.

מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים בעדינות לדפנות עד שתתקבל הצורה של התבנית עצמה, כאשר את שאריות הבצק חותכים וזורקים.

מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא לכ-15 דקות.

הכנת מילוי תפוחים

מחממים את התפוחים, חמאה ו2 כוסות מים במחבת על אש בינונית ומערבבים בהדרגה עד שהחמאה נמסה. מגבירים את האש ומרתיחים למשך כ15-20 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד קבלת מחית תפוחים.

מסננים את המחית דרך מסננת לקערה, נעזרים בכף מעץ על מנת למחוץ את המחית עד כמה שיותר ביסודיות.

מעבירים את מחית התפוחים לסיר נקי, מוסיפים סוכר, קינמון וגרידת לימון ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת מרקם סמיך.

מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

ציפוי פרוסות תפוחים

חותכים את התפוחים לרבעים, מקלפים את הקליפה ופורסים.

אפיית הפאי

מוציאים את הבצק מהמקפיא ומחממים תנור ל180 מעלות.

מכניסים את הבצק לתנור למשך כרבע שעה או עד להזהבה של קצוות הפאי.

מוציאים את הבצק ומצפים מעל במחית תפוחים בשכבה אחידה.

מסדרים את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית מעל מחית התפוחים כאשר כל חתיכה נחה על השנייה, כמו קלפים. את מרכז המעגל ממלאים בחתיכות קטנות יותר של פרוסות התפוחים.

מפזרים מעל לפרוסות התפוחים סוכר ומכניסים חזרה לתנור לעוד כ-30 דקות, עד להזהבה.

זיגוג מתוק

מערבבים את ריבת המשמש עם כף מים ומחממים עד לקבלת מקרם נוזלי.

משתמשים במברשת זיגוג ומורחים את הריבה מעל פאי התפוחים.

מגישים חם לצד התה או הקפה, מומלץ לפזר מעל אבקת סוכר, בתאבון.

טיפים ושדרוגים לפאי תפוחים מוצלח:
אם הבצק יצא פירורי מעט, אין מה לדאוג! ניתן להוסיף כף מים קרים על מנת לקבל שכבה עבה יותר.
וודאו שאתם מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, זה ימנע מהבצק לעלות וישמור על צורתו היפה של הפאי.
חשוב להשתמש בחמאה קרה, זה משמר את פריכות הבצק בצורה מושלמת.
ניתן לוותר על הכנת בצק הפאי ולהשתמש בבצק פריך מתוק קפוא.


הוא מושלם לאירוח ותמיד עושה את העבודה כשרוצים להרשים - פאי!

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00