תפופאי – פאי תפוחי עץ מטוגן / אפוי
על ידי Linda's Home Made מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, קינוחים
מתכון לפאי תפוחי עץ מטוגן בהשראת מקדונלדס. השימוש בבצק עלים הופך את המתכון לקל במיוחד, כל אחד יוכל להכין. ניתן גם לאפות בתנור.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
25 דקות
35 דקות
1 שעה
- חבילת קיבועי בצק עלים
מצרכים למתכון
2 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון (וויתרתי)
חבילת ריבועי בצק עלים מופשרים לפי ההוראות
הוראות הכנה
בסיר על אש בינונית נבשל את התפוחים החתוכים יחד עם סוכר חום, קינמון אגוז מוסקט.
נערבב היטב ונבשל יחדיו כ-10 דקות, עד שתפוחי העץ מגירים נוזלים. חשוב לערבב במשך כל זמן הבישול.
נסיר את הסיר מהאש ונניח לצינון מוחלט.
לאחר הפשרת ריבועי בצק העלים נניח במרכז כל ריבוע ככף ממלית התפוחים, ללא הנוזלים.
כל ריבוע נרטיב עם מעט מים בשוליים, נקפל לחצי מעל למלית ונהדק היטב בקצוות בעזרת מזלג.
נסדר את כל הפאי המקופלים במגש ונכניס למקרר למשך רבע שעה.
בינתיים נחמם שמן עמוק בסיר. כשהשמן חם נטגן את הפאי על אש בינונית - נמוכה עד להזהבה יפה, נהפוך ונמשיך לטגן עד להזהבת החלק השני. נוציא לנייר סופג ונמשיך לפאי הבא.
לאפיית הפאי נסדר על תבנית מרופדת בנייר. נמרח ביצה טרופה, נפזר מעט סוכר חום אפייה וניצור 2 חריצים קטנים מעל לכל מאפה. נאפה בתנור חם על 190 מעלות 35-40 דקות, עד להזהבה.
1 דירוגים וחוות דעת
אורלי כהן
פשוט, יפה וטעים.
תודה