FoodisGood

חיפוש

עוגת תפוחים בחושה • מתכון מומלץ!

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

עוגת תפוחי עץ מאוד קלה להכנה, זו עוגה בחושה נוסטלגית, אבל מה שהופך אותה מעוגה בחושה רגילה לעוגה מיוחדת הוא המרקם הנימוח שלה ומילוי תפוחי העץ העסיסי. עוגת תפוחים בחושה מעולה שניתן לשדרג ולהעשיר עם תוספות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים, קינמון וקוקוס.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • תבנית 26 / 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1.5 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

3 ביצים

1/2 כפית קינמון

הוראות הכנה

הכנת העוגה מאוד פשוטה ואינה מצריכה הקצפה מיוחדת, פשוט ערבבו את כל המצרכים בקערה גדולה. וודאו שערבבתם היטב.

כעת מעבירים את בלילת העוגה לתבנית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק.

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש 170 מעלות 40 דקות בערך עד שהעוגה משחימה. מצננים בטמפרטורת החדר.

טיפים לעוגת תפוחים מושלמת

  • ניתן לשדרג את העוגה עם תוספות כמו קוקוס, אגוזים, קינמון, שוקולד צ'יפס וכד'..
  • לעוגת תפוחים בריאה יותר ניתן לוותר על חצי מכמות הסוכר, או להפחית את כמות הסוכר בחצי ואת החצי השני להחליף בסילאן / דבש / רסק תפוחים.
  • לעוגה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח קונדיטור, חשוב לזכור שזמן האפייה מתקצר.
  • לציפוי העוגה אפשר וכדאי להכין גנאש שוקולד ביתי

עוד גרסאות לעוגת תפוחים:

עוד עוגות קלאסיות שכדאי לנסות:

27 דירוגים וחוות דעת

סבתא + נכדה

עוגה מדהימה! ניסינו במקום תפוחים- עם אגוזים טחונים, שוקולד נוטלה וריבת תותים.יצא פצצה! זהו מתכון שאפשר לשלב אותו עם המון תוספות.

היי שיראל, בהחלט ניתן להכין את העוגה עם קמח מלא.

שיראל

אפשר להכין מקמח מלא?

ליאת

טעים מאוד, רק יצא לי קצת מתוק מידי. פעם הבאה אחליף את הסוכר הלבן בחום.

עדית רווה

שלום, שאלה:
במה אפשר להחליף את הקמח?
בשביל לקבל עוגה ללא גלוטן.
תודה מראש

עטרת

אני רוצה לעשות את העוגה פרווה ולהמיר במיץ תפוזים במקום שמנת כמה מיץ תפוזים צריך לשים?

מאיה

עוגה מצויינת!! קלה ופשוטה להכנה והטעם משגע!!

היי יעקב, המתכון לעוגה בבסיסו הוא פרווה, השמנת מתוקה מתווספת לעוגה רק בגנאש השוקולד.
ניתן לוותר על השוקולד ולהכין עוגת תפוחים בסיסית (טעימה מאוד גם כן) או להכין גנאש עם שמנת צמחית.

יעקב

כיצד ניתן להפוך את העוגה לפרווה? מה לשים במקום גביע שמנת מתוקה?
מיץ תפוזים?
שמנת צימחית?

היי יעקב,
בהחלט ניתן להכין את עוגת התפוחים בגרסה פרווה.
במקום שמנת מתוקה בעוגה – מיץ תפוזים ובמקום השמנת בגנאש השוקולד ניתן להשתמש בקצפת צמית.

יעקב

עוגה מצויינת.
כיצד ניתן להפוך אותה לפרווה?
במקום שמנת לשים מיץ תפוזים?

זיוה

עשיתי בלי שוקולד ויצא מושלם!! תודה רבה

אנה

עוגה טעימה ומומלצת.
הוספתי קרם קוקוס במקום חלק מהשמן, צימוקים במקום שוקולד וסילאן במקום חלק מהסוכר, יצא ממש אחלה.

דוגית

תקראו לי משוגעת אבל אני חייבת לנסות הכל לפני
אז הכנתי את עוגת התפוחים הזאת מראש כדי לוודא שאכן מדובר בעוגה מוצלחת
התבררה כעוגה נהדרת, עם אגוזים והמון הפתעות בדיוק כמו שאני אוהבת
מה גם שהיא קלה להכנה
אז אני מעדכנת את כל מי שרוצה להכין עוגת תפוחי עץ לראש השנה – תנסו אותה!

foodisgood

היי יפה,
בהחלט ניתן להכין עוגת תפוחים ודבש ללא אגוזים.
ניתן לוותר על האגוזים ולהוסיף ככף דבש לתערובת העוגה.

יפה נווה

שלום אתי אני אשמח להכין את עוגת התפוחים שלך לראש השנה רק יש לי שאלה אם אני רוצה להכין עוגת תפוחי בחושה ללא אגוזים? וגם אני רוצה להכין עוגת תפוחים ודבש, המתכון הזה מתאים אם אוסיף תערובת למשל 2 כפות דבש? תודה רבה

אתי

עוגה מעולה ובריאה. תודה

היי גלית,
תחליפים מוכרים לביצה בעוגות:
1 בננה מעוכה על כל 2 ביצים.
1/4 כוס רסק תפוחי עץ במקום כל ביצה.

שרית

עוגה מעולה!!
הבלילה רק נראית כאילו חסרים בה נוזלים אבל יוצאת רכה וטעימה מאוד!

גלית צבאן

במה אפשר להחליף את הביצים? הבן שלי אלרגי לביצים

מיכל

עוגה טעימה וקלה! אני הכנסתי פקאן במקום אגוזים ויצא ממש טעים!
תודה רבה על מתכון טעים ומוצלח!

כשרה

היי אתי ותודה על המתכון
רק חזרתי לעדכן שאחרי הרבה חיפושים לעוגת תפוחים פרווה מוצלחת המתכון שלך היה הכי טוב
רציתי לחזור ולפרגן :) אני מוסיפה גרידת תפוז והניחוח מעולה כדאי לנסות.

שירה

תודה על המתכון הכנתי אותו פעם אחת ומאז התמכרתי!
אני תמיד מורידה את האגוזים (אצלי לא אוהבים עוגות עם אגוזים).
יש רעיון אולי מה אפשר להוסיף במקום האגוזים שיהיה מעניין? תודה

Revitalgafni

ממש טעים וקל להכנה
תודה על המתכון

ציפי בז'יק

תודה על המתכון הוספתי 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

רונית

הבלילה יוצאת ממש יבשה..לא חסרים נוזלים?

דינה בן-דוד

עוגה מעולה וקלה להכנה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן