FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת תפוזים וקוקוס קלאסית (עוגת תפוזים חורפית)

זו כנראה העוגה הכי מזוהה עם החורף, למה? כי ברגע שמריחים את טיפת הגשם הראשונה כולם רצים להכין אותה! אחרי הגשם הראשון התפוזים הופכים מתוקים ומלאי מיץ, מה שהופך את התקופה למושלמת להכנת עוגת תפוזים וקוקוס – היא אוורירית אבל עסיסית, היא קלה להכנה אבל מושקעת, היא פשוט עוגה שמלווה כוס תה בצורה הכי טובה שאפשר. *טיפ: שלבו עם שמנת חמוצה לארוחת בוקר מתוקה ביום גשום ותרגישו מיד התרוממות במצב הרוח!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: 2 אינגליש קייק או עגולה בקוטר 26 ס"מ

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • שקית סוכר וניל
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים, מוסיפים סוכר, שמן, מיץ תפוזים וסוכר וניל וטורפים היטב.
  3. מוסיפים אבקת אפייה, קמח וקוקוס ומערבבים היטד לבלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם למשך 30-40 דקות (תלוי בתבנית שבחרתם) ובעוצמת התנור.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור, מעטרים בקוקוס או גרידת תפוזים ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר לפחות 15 דקות לפני שפורסים.

איך מאחסנים עוגת תפוזים וקוקוס?

אם מכינים את העוגה בחורף אין שום בעיה לשמור אותה מכוסה היטב בטמפרטורת החדר למשך כ-3 ימים, אן מכינים בקיץ מומלץ לשמור במקרר.

איך משדרגים עוגת תפוזים וקוקוס?

העוגה מאוד מוצלחת ועסיסית ולא באמת צריכה עוד שדרוגים, אבל אם בכל זאת אתם מחפשים להפוך אותה ליותר מתוקה, עסיסית או מיוחדת תוכלו תמיד לצפות אותה בסירופ מייפל או בסירופ הדרים מתוק בהכנה ביתית: הרתיחו כוס מים עם 1/4 כוס סוכר על להבה בינונית ולסיום הוסיפו למים 1 כף מיץ לימון, המשיכו לבשל עד לצמצום נוזלים ושפכו על גבי העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור. הסירופ יוסיף לעוגה ניחוח הדרים נהדר ואקסטרה עסיסיות.

הסוד לבחירת תפוזים עסיסיים ומתוקים:

לא משנה באיזה זן אתם בוחרים – תפוז עסיסי ומוצלח הוא תפוז שאינו רך מידי, קליפתו כתומה ברובה, התפוז אמור להרגיש כבד שמרימים אותו וריחו צריך להיות חזק ומתוק.

עוד גרסאות לעוגות תפוזים שכדאי להכין החורף:

דילוג לתוכן