FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת שכבות תפוחים ובצק פריך הונגרית

עוגת תפוחים מסורתית בניחוח קינמון. מספרים שאת העוגה היו אוכלים מיד כשיצאה מהתנור, כי פשוט אי אפשר היה לעמוד בפיתוי. יש מספר גרסאות להכנת העוגה אבל בכולן מתקבלת עוגת שכבות עסיסית ונהדרת.

מתכון לעוגת תפוחים הונגרית

זמן הכנה: 50 דק' | זמן אפייה: 40 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 חלמוני ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • גרידה מ 1/2 לימון
  • 1/2 כוס פירורי עוגיות או פירורי לחם
  • חמאה לשימון התבנית
  • 2 חלבוני ביצה לציפוי

למילוי:

  • 1.5 ק"ג תפוחי עץ מכל סוג שאוהבים
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר או לבן
  • 1 כף קינמון
  • מיץ מ-½ לימון

לקישוט:

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית 25*32 בחמאה.

להכנת הבצק:

  1. שמים בקערת מיקסר או קערה רגילה קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים סוכר וחלבונים ולשים מעט.
  3. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר וניל וגרידת לימון ומערבבים.
  4. שופכים פנימה שמנת חמוצה ולשים עד לקבלת בצק גמיש. אם הבצק יבש מידי, מוסיפים מעט שמנת חמוצה ואם דביק, מוסיפים מעט קמח.
  5. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

להכנת המילוי:

  1. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגררים.
  2. מעבירים למחבת, מוסיפים סוכר, קינמון ומיץ לימון.
  3. מערבבים ומבשלים על אש בינונית – נמוכה כ – 10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים.
  4. מכבים את האש ומצננים.

להרכבת העוגה:

  1. מקמחים מעט את משטח העבודה, חותכים את הבצק לחצי ומרדדים חתיכה ראשונה לגודל התבנית.
  2. מעבירים בזהירות לתבנית ודוקרים בעזרת מזלג. מפזרים מעל פירורי ביסקוויט או פירורי לחם בשכבה דקה.
  3. שופכים מעל הבצק את התפוחים ומפזרים בצורה אחידה.
  4. מרדדים על משטח מקומח את הבצק שנותר ומניחים בעדינות על שכבת התפוחים.
  5. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מורחים חלבון ביצה ואופים כ – 40 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  6. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד עוגות תפוחים נפלאות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *